חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

שנה של התחלות חדשות: מרכז שניידר מסכם את שנת תשפ"ב

מרכז שניידר מסכם את שנת תשפ"ב כשנה פוריה, 41 ניתוחי השתלות איברים ו- 36 השתלות מח עצם, שנה של הצלחות קליניות ומחקריות, לצד עזרה הומניטרית לילדי אוקראינה בזמן מלחמה והתמודדות עם גלי קורונה תוך הכנות לקראת פתיחת בניין הזכוכית
פורסם: 22.09.22 | עודכן: 28.09.22


מרכז שניידר מסכם את שנת תשפ"ב כשנה פוריה, שנה של הצלחות קליניות ומחקריות, לצד עזרה הומניטרית לילדי אוקראינה בזמן מלחמה והתמודדות עם גלי קורונה. בימים אלה מתכונן צוות בית החולים לקראת השנה החדשה תשפ"ג, תוך הכנות לקראת פתיחת בניין הזכוכית, הבניין הנוסף של מרכז שניידר שעתיד להפתח במהלך השנה.    

כ- 58,000 תינוקות, ילדים ובני נוער מכל רחבי הארץ טופלו במחלקה לרפואה דחופה (מיון) במרכז שניידר לרפואת ילדים, המחלקה לרפואה דחופה ילדים הגדולה והמובילה בארץ, במהלך תשפ"א וכ- 242,000 ביקורים נרשמו במרפאות החוץ ובמכונים. 41 ניתוחי השתלות איברים בילדים ו- 36 השתלות מח עצם התקיימו במהלך תשפ"ב במרכז שניידר.

עשרות ילדים עברו ניתוחי השתלות איברים במרכז שניידר במהלך שנת תשפ"ב, מתוכם ילדה בת 4 שעברה השתלת לב לאחר שהמתינה תשעה חודשים לתרומה, בעודה מחוברת ל"ברלין הארט", לב מלאכותי שהיווה למעשה "גשר להשתלה". במשך כל הזמן הזה שהתה הילדה בין כתלי מרכז שניידר ולמעשה גרה בבית החולים. ניתוח השתלת הלב נתן לה חיים חדשים, ללא תלות בלב מלאכותי.

קמפיין אופנה ראשון מסוגו למען העלאת מודעות להשתלות איברים עלה השנה ביוזמת חברת פקטורי 54 ומרכז שניידר לרפואת ילדים. במסגרת הקמפיין, השתתפו חמישה ילדים מושתלי איברים בצילומים לקמפיין אופנה של קולקציית הילדים של חברת פקטורי 54, במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומת איברים.

משלחת של תשעה אנשי צוות ממרכז שניידר הקימה בית החולים שדה באוקראינה וטיפלה ב- 323 ילדים מרחבי אוקראינה, בתוך 14 ימים, בזמן מלחמה. המשלחת משניידר הצטרפה למשלחת של משרד החוץ ומשרד הבריאות והקימה איתם את בית החולים השדה הישראלי, כגורם האחראי על מתחם רפואת הילדים במקום.

צוות של מרכז שניידר יצא בשנת תשפ"ב למבצע חילוץ מיוחד בגבול רומניה אוקראינה, על מנת להטיס ארצה 10 ילדים החולים במחלות מורכבות, שהגיעו עם הוריהם מבית החולים בקייב ונזקקים לטיפול רפואי דחוף ומציל חיים. בנוסף הובאה לבית החולים אילונה בת ה-13 מאוקראינה, שאובחנה עם מחלת וילסון ונזקקה להשתלת כבד דחופה. אילונה עברה בשניידר ניתוח השתלת אונת כבד בתרומה מאביה ולאחר שהתאוששה מהניתוח המורכב, חזרה לביתה באוקראינה.

ניתוח נוירוכירורגי מורכב ונדיר בוצע השנה במרכז שניידר, בתינוקת בת 9 חודשים מליבריה, שנולדה עם מום נדיר בראשה. התינוקת הגיעה במיוחד לארץ למרכז שניידר, לביצוע הניתוח המורכב. המום הנדיר הוא בעיה התפתחותית של המוח, הגולגולת ועצמות הפנים שמתבטאת בחסר של העצם במצח וגלישה של המוח מחוץ לגולגולת ולתוך עצמות וסינוסים הפנים, עם היווצרות של מעין קרן בולטת מאוד. מלבד העניין האסתטי המשמעותי, מוח אשר נמצא מחוץ לגולגולת יכול להיפגע בקלות מאחר שאין עליו הגנה, וכן לגרום לזיהומים מסכני

בשנת תשפ"ב בוצע לראשונה בישראל ניתוח לכריתת אונת ריאה לילדה בשיטה הרובוטית. הילדה בת ה-5 נולדה עם מום נדיר בדרכי הנשימה המולדות (CPAM). הרופאים הסירו את המום בניתוח נדיר באמצעות מערכת כירורגית ייחודית, המאפשרת ביצוע הליך פולשני זעיר תוך שימוש בקדמת הטכנולוגיה הניתוחית והרובוטיקה מערכת הדה-וינצ'י.

בשנת תשפ"ב פורסמו בעיתונים הרפואיים המובילים כ-300 פרסומים של מומחי מרכז שניידר, ביניהם פורסם בעיתון היוקרתי "NATURE COMMUNICATIONS" מחקר פורץ דרך שהובילו מומחי מרכז שניידר: לראשונה בהיסטוריה המדעית, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות של הנדסה גנטית, הפכו החוקרים תאי דם אנושיים תקינים לתאים סרטניים לוקמיים, ודרך כך הצליחו לגלות את הגורמים להתפתחות אחד מסוגי סרטן הדם (לוקמיה) המסוכנים ביותר. המחקר יאפשר להפנות את המאמצים לפיתוח תרופות מכוונות מטרה, ובכך לקרב את העתיד בו ניתן לרפא כל ילד עם לוקמיה תוך מיזעור הנזקים הנגרמים מהטיפול.

לאחר ציפיה של שנים, בשנת תשפ"ב נכנסה לסל הבריאות 2022 מערכת הלבלב המלאכותי של חברת מדטרוניק, הכוללת טכנולוגיה ייחודית אשר פותחה במרכז שניידר בשיתוף חברת DreaMed Diabetes: "הלבלב המלאכותי" היא מערכת היברידית במעגל סגור אשר מבצעת אוטומציה לניטור סוכר רציף והזלפת אינסולין. מדובר בבשורה המשנה חיים עבור ילדים עם סוכרת מסוג 1 בגילאי 7 עד 18.

בשנת תשפ"ב נפתח במרכז שניידר מרכז החדשנות היחידי לרפואה ובריאות בילדים. הוא מצטרף למספר מרכזים בודדים בעולם אשר מקדישים את מחשבתם ויוזמתם לפיתוחים טכנולוגים יעודיים לילדים.
 
בשנת תשפ"ב שוגר לחלל ניסוי מדעי וחינוכי של המערך ההמטולוגי-אונקולוגי במרכז שניידר, העוסק באפיון השינויים החלים בתאים סרטניים בתנאי מיקרו כבידה בחלל, במטרה לפתח טיפולים חדשניים ללוקמיה בילדים. הניסוי שוגר כחלק מ'משימת רקיע' של קרן רמון ומשרד המדע והטכנולוגיה, אשר שיגרה לחלל יחד עם איתן סטיבה, הישראלי השני בחלל,  ניסויים מדעיים חדשניים פורצי דרך.

 

עבור לתוכן העמוד