חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

צוותי מרכז שניידר למען ילדי אוקראינה

המשלחת המריאה לאוקראינה כחלק ממבצע "כוכב מאיר", כאחראית על מתחם רפואת הילדים בבית חולים השדה הישראלי. במקביל מטופלים במרכז שניידר ילדים חולים שחולצו מאזורי הקרבות והוטסו לישראל במבצע מיוחד
פורסם: 24.03.22 | עודכן: 19.05.22

משלחת של תשעה אנשי צוות ממרכז שניידר, הכוללת ארבעה רופאים ורופאות וחמישה אחים ואחיות, בליווי רופא מהמרכז הרפואי סורוקה - הצטרפה למשלחת של משרד החוץ ומשרד הבריאות והמריאה לאוקראינה למבצע הקמת בית חולים השדה הישראלי, כגורם האחראי על מתחם רפואת הילדים במקום.


בראש המשלחת עומד ד"ר עומר ניב, סגן מנהלת מרכז שניידר, ועימו ד"ר ערן משיח, רופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד), ד"ר קרן שחר-ניסן, רופאה בכירה במלר"ד, ד"ר מיכאל סגל מהמחלקה לכירורגיה, האח ירון פוקס והאחיות נועה רזמט ומירי (מרינה) הלל, שלושתם מצוות המלר"ד, והאחיות אינה בריום ויוספית משה מהיחידה לטיפול נמרץ. הצוות מקבל את הילדים המגיעים לבית החולים הישראלי, הממוקם בסמוך לגבול עם פולין, והוא ערוך לטפל במגוון מצבים, מפשוטים ועד למורכבים ביותר.



 

"מיון ילדים" כלל-אירופאי



מכיוון שמרכז שניידר חבר באיגוד בתי החולים לילדים האירופי (ECHO), יכולים חברי המשלחת לתקשר ישירות עם בתי החולים המובילים לילדים באירופה ולהפנות אליהם ילדים בהתאם לצורך – כפי שסוכם בין ד"ר אפרת ברון הרלב, מנהלת מרכז שניידר, לבין מנהלי בתי החולים האירופאים בישיבה מיוחדת של האיגוד שהתקיימה בהקשר זה.


למבצע יציאת המשלחת ממרכז שניידר נרתמו לסייע עשרות אנשים פרטיים, עמותות וחברות שתרמו ביגוד, צעצועים ומשחקים, מוצרים היגייניים ועוד, ביניהם חברת Papayaglobal, מינהל הספקה של כללית, ש.ל.ה, נאמני מרכז שניידר ועמותת "ילדים שלנו". כחלק מהמבצע, מומחי שניידר נעזרים במשקפי מציאות מעורבת "הולולנס" שנתרמו לבית החולים על ידי חברת מיקרוסופט ישראל, ומאפשרים לרופאים לראות מרחוק את המטופלים דרך אפליקציית Teams לצורך אבחון וייעוץ בתרחישים קליניים שונים. באמצעות המשקפיים, יכולים מומחי שניידר שבאוקראינה להתייעץ מהשטח עם עמיתיהם בארץ לגבי הילדים המטופלים בבית חולים השדה.

 

מבצע חילוץ בגבול רומניה


יציאת המשלחת היא שלב נוסף בהירתמות של מרכז שניידר לסיוע באסון ההומניטרי, המתרחש באוקראינה מאז פרוץ המלחמה. כבר בשבוע השני למלחמה יצא צוות ממרכז שניידר למבצע חילוץ מיוחד בגבול רומניה-אוקראינה, על מנת להטיס לארץ 11 ילדים החולים במחלות מורכבות, שהגיעו עם הוריהם מבית החולים לילדים בקייב ונזקקו לטיפול רפואי דחוף ומציל חיים. הצוות הרפואי שהמריא למבצע כלל שני רופאים ושתי אחיות דוברי השפה: פרופ' עירית קראוזה, מנהלת מחלקת ילדים ג', ד"ר אביחי וייסבך, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ, יוליה ניקיטין, אחות במחלקת ילדים ג' ונטליה סירוטה, אחות טיפול נמרץ. הם פגשו באזור הגבול את הילדים ובני המשפחה המלווים, שהגיעו אחרי נסיעה ארוכה מאזורי הקרבות, ביצעו הערכה קלינית ראשונית למצבם והעלו אותם עם הציוד הרפואי הנדרש על הטיסה לישראל. הילדים, ביניהם מטופלים אונקולוגיים ומטופלי דיאליזה, הגיעו למלר"ד שניידר והופנו ממנו לאשפוז במחלקות השונות בהתאם למצבם הרפואי.



 

 "לא יכולנו לעמוד מנגד"


מבצע החילוץ, שנערך בשיתוף משרד החוץ ומשרד התחבורה, התאפשר הודות לעשרות אנשים פרטיים וחברות שנרתמו לביצועו. את ההיערכות הלוגיסטית המורכבת ארגן איש העסקים עופר קרזנר, קונסול כבוד של אוקראינה בירושלים והבעלים של סיטי קפיטל גרופ, יחד עם רפאל יוחא, מנכ"ל סיטי קפיטל גרופ בקייב. הטיסה המיוחדת להבאת הילדים והוריהם לשניידר אורגנה ומומנה על ידי אנשי העסקים עמי לוסטיג ורועי בן ימי מקבוצת LR.


במקביל לכך, על רקע ידיעות על מחסור חמור באספקה שוטפת של תרופות באוקראינה, החל מרכז שניידר באיסוף של עודפי תרופות מצילות חיים לילדים חולי CF (סיסטיק פיברוזיס), שהמריאו במשלוח מרוכז לאוקראינה. סיכמה את הפעילות ד"ר אפרת ברון הרלב, מנהלת מרכז שניידר: "בימים אלו של מלחמה קשה באירופה, היה לנו ברור שלא נוכל לעמוד מנגד. ההירתמות של מרכז שניידר משקפת את היותנו בית חולים יחיד ומיוחד, שנחלץ לעשות מעל ומעבר למען ילדי כל העולם. אני מודה על ההתגייסות של כלל הצוותים שחדורים בתחושה הברורה והמשמעותית: אנחנו כאן עבור הילדים באשר הם".

 

שניידר בתקשורת


חייה של אילונה בת ה-13 מאוקראינה ניצלו הודות להשתלת כבד בשניידר

הנערה לקתה במחלת וילסון ונזקקה להשתלת כבד דחופה. היא הגיעה לארץ בהטסה מיוחדת שארגנה ממשלת פולין בשיתוף שניידר, וכאן הושתלה בגופה אונת כבד שתרם אביה. מנהלת ביה"ח: "אנו מרגישים בעלי זכות על האפשרות להציל חיים של ילדים באשר הם".
ynet, 19/05/2022


בית החולים הישראלי באוקראינה ממשיך לקלוט מטופלים: "הסתובבו ימים ארוכים ללא מחסה"
המטופלת הראשונה במתחם הייתה ילדה בת 12 עם בעיות לבביות, שהופנתה לאגף הילדים המנוהל על ידי המשלחת של ביה"ח שניידר. כבר בזמן הטיפול בה נשמעו אזעקות וכולם ירדו למקלט. "אנו הישראלים כבר מורגלים באזעקות, המקומיים יותר מפחדים. מקווים שנוכל ליצור פה תקווה קטנה".
"וואלה", 23/03/2022

 

דאגה ללא גבולות
עם הרבה חמלה ואנושיות הצוותים הרפואיים של בית החולים הישראלי "כוכב מאיר", שהחל לפעול באוקראינה, הגישו לפליטים נחמה לצד הטיפול הרפואי.
"ידיעות אחרונות", 23/03/22

 
העלייה מקייב - והחזרה עם המשלחת הישראלית: סגירת המעגל המרגשת של ד"ר סגל
מיכאל סגל נולד בקייב ועלה לארץ לבדו. אחד הרופאים שיטוסו מטעם בית החולים שניידר לילדים הוא ד"ר מיכאל סגל מהמחלקה הכירורגית, יליד קייב שעלה לארץ לבדו לפני כעשור - וכעת ישוב לאוקראינה במסגרת זו. "זה מאוד אישי בשבילי, אנחנו נעשה כל מה שאנחנו יכולים"
"וואלה", 21/03/2022

 

המלחמה על ההחלמה
הם נמלטו מאימת ההפגזות, בדרך למדינה זרה שבה ימשיכו להיאבק על חייהם. ילדים ונערים חלקם עם סרטן ואחרים עם מחלת כליות קשה, חולצו מאוקראינה במבצע מורכב והגיעו לבית החולים שניידר.
"המוסף לשבת - ידיעות אחרונות", 18/03/2022

עבור לתוכן העמוד