חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

חייו של תינוק בן שנה וחודשיים ניצלו בזכות השתלת כבד שבוצעה במרכז שניידר

ניתוח השתלת הכבד התאפשר אודות לתרומת איברים מהנער בן ה-17 שנורה בראשו
פורסם: 24.05.21 | עודכן: 25.05.21

וואס והוריו עם ד"ר מיכאל גורביץ, מנהל יחידת השתלות כבד במרכז שניידר. קרדיט: דוברות מרכז שניידר


וואס ואוי בן השנה וחודשיים מכפר כמא, קיבל השבוע את חייו במתנה הודות להוריו של מוחמד מחאמיד בן ה-17, שנורה למוות בשבוע שעבר במהלך ההפגנה באום אל פאחם, שהסכימו באצילותם לתרום את איבריו ובכך הצילו  את חייהם של שישה אנשים, בהם וואס.

וואס הקטן סבל ממחלת כבד מולדת שגורמת לצהבת מסכנת חיים, ונזקק להשתלת כבד דחופה להצלת חייו.

בשבוע שעבר בעקבות מותו הטראגי של הנער, התבשרו הוריו על תרומת אונת הכבד לה המתינו למעשה מאז נולד בנם.

ניתוח השתלת אונת כבד לתינוק כל כך קטן, הינו ניתוח מורכב במיוחד, אשר דורש היערכות מיוחדת של צוותי בית החולים, בתוכם: כירורגים מומחים בהשתלות איברים בילדים, צוות יחידת האולטראסאונד, רופאי גסטרואנטרולוגיה, מרדימים ואחיות חדר ניתוח, רופאי טיפול נמרץ ועוד.

ההשתלה בוצעה בהובלתו של ד"ר מיכאל גורביץ, מנהל יחידת השתלות כבד, בשיתוף ד"ר אהד גואטה, רופא במערך ההשתלות וד"ר אבלין טרבקין, סגנית מנהל מחלקת הרדמה.

 עם סיום הניתוח, הועבר התינוק לטיפול ביחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר, בראשות ד"ר אלחנן נחום. את תיאום ההשתלה ביצעה מתאמת המושתלים, האחות מיכל שפיר.

לדברי עאישה ואוי, אמו של וואס: "אנו מלאי תודה למשפחתו של מוחמד, אשר בנסיבות טראגיות כל כך מצערות, קיבלה החלטה אצילית לתרום את איבריו, ובכך להעניק חיים לאחרים. חשוב לנו להודות גם לד״ר גורביץ שהציל את החיים של הילד שלנו, ולכל הצוות המדהים של בית חולים שניידר שמלווה אותנו במשך כל תקופת האשפוז".

מרכז שניידר לרפואת ילדים הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל. מאז הקמתו בוצעו למעלה מ- 600 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער, באחוזי הצלחה הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.

עבור לתוכן העמוד