חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

יכולים לחייך: שני ילדים הובאו מהפיליפינים לישראל לניתוח לתיקון שפה שסועה

פורסם: 09.12.13 | עודכן: 13.08.14

יומיים אחרי הניתוח: מימין- ד"ר אלחנן בר-און, שני הילדים מהפיליפינים וד"ר אייל קליש 

 

שני ילדים, בני דודים בני 10 ו־13 מהפיליפינים, הובאו במיוחד למרכז שניידר לצורך ניתוח לתיקון שפה שסועה. הילדים הוטסו לארץ יחד עם משלחת הרפואה והסיוע הישראלית, שנחלצה לעזרת העם הפיליפיני לאחר אסון הטייפון, וחזרה לאחרונה לישראל. הילדים, אשר עברו את הניתוחים בזה אחר זה, התאוששו מהניתוח במהירות ויחזרו בקרוב לפיליפינים – כשהם יכולים סוף סוף לחייך. 

 

על משלחת הרפואה והסיוע הישראלית, שנחלצה לעזרת העם הפיליפיני לאחר אסון הטייפון, נמנו שניים מבכירי הרופאים במרכז שניידר: ד"ר אלחנן בר-און, מנהל היחידה לאורתופדית ילדים, וד"ר אלי שמחי, מרדים בכיר ומנהל יחידת ההתאוששות. ד"ר בר-און, עתיר ניסיון במשלחות ישראליות לאזורים מוכי אסון, אשר שימש כמפקד המערך האורתופדי במשלחת הסיוע הישראלית שיצאה להאיטי מוכת רעש האדמה בשנת 2010 וד"ר שמחי, אשר שימש כרופא המרדים היחיד במשלחת הישראלית לפיליפינים והשתתף בלמעלה מ-60 ניתוחים, עבדו כשבועיים בבית החולים שדה הישראלי, שטיפל ב-2,686 איש ביניהם 848 ילדים.

ד"ר שמחי וד"ר בר-און, בשיתוף עם חברי המשלחת הישראלית ובתיאום עם מרכז שניידר,

        ד"ר אלי שמחי, בזמן השהות באזור האסון בפיליפינים

דאגו לצרף את הילדים לטיסה ולהביאם לטיפול בישראל, כמחווה הומניטרית. הילדים התקבלו במרכז שניידר על ידי הצוות הרב תחומי הפועל בבית החולים, אושפזו במחלקה הכירורגית בראשות פרופ' נפתלי פרויד ולוו על ידי צוות השירות הסוציאלי בראשות ד"ר עפרה ארן. הילדים נותחו על ידי ד"ר אייל קליש, מומחה בכירורגיה פלסטית במרכז שניידר, בניתוחים בהם הרופא המרדים היה ד"ר אלי שמחי, אשר לקח חלק בהבאתם ארצה. אנשי עמותת "עזר מציון" הפועלים במרכז שניידר, דאגו לפעילות עבור הילדים הפיליפינים, סיירו איתם בארץ, לקחו אותם לבילוי בלונה-פארק, לטיולים והצגות.

חיך ושפה שסועים הינם בעיות נפוצות במדינות מתפתחות. מום מולד זה פוגע במיליוני ילדים ברחבי העולם שמתקשים לאכול או לדבר כיאות, להשתלב בבית הספר או בעבודה וחווים בושה ובידוד חברתי. עד הבאתם ארצה לניתוח, יצאו הילדים מביתם כשמגבת צמודה לפניהם בכדי להסתיר את העיוות בפניהם. בעזרת ניתוח זה ניתן לתת לילדים אלו תקווה לחיים חדשים, טובים ואיכותיים.

לדברי ד"ר אייל קליש, מומחה בכירורגיה פלסטית במרכז שניידר: "אין ספק כי נסיעת המשלחת הישראלית לאזור האסון בפיליפינים, מעוררת גאווה גדולה הן כישראלי והן כרופא. התרגשתי מאד לדעת כי אוכל לקחת חלק ולעזור לילדים בעלי השפה השסועה והתרגשתי עוד יותר לראות את תגובת הילדים לאחר הניתוח, מתרגלים להביט בבבואתם החדשה. לו היו הילדים נולדים בארץ, הם היו מנותחים כבר בהיותם תינוקות והיה נמנע מהם הצורך להסתיר את פניהם. אני שמח לקחת חלק במבצע ההומניטרי הזה".

 

דודם של הילדים, אשר ליווה אותם במסע לישראל, אמר: "הוריי הילדים ואני מודים מכל הלב למדינת ישראל ולרופאי מרכז שניידר על המחווה ההומניטרית הגדולה, אשר שינתה את חייהם של הילדים מקצה לקצה. אני מודה על היחס החם שקיבלנו, תמיד נוקיר ונזכור את המחווה הגדולה שעשיתם עבורנו".  

 

עבור לתוכן העמוד