תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודמחקר בשניידר: גם ילדים ובני נוער סובלים מלחץ דם גבוה
חוקרים בראשות פרופ' משה נוסינוביץ, רופא בכיר במרכז שניידר, מצאו ערכי לחץ דם גבוהים גם בקרב ילדים ובני נוער ולא רק במבוגרים. בעקבות תוצאות המחקר, מצביעים הרופאים על צורך לבצע מדידות שגרתיות של לחצי דם במתבגרים, כדי להקטין את התחלואה והתמותה במבוגרים.
יתר לחץ דם הוא גורם סיכון למחלת עורקים טרשתית,הגורמת למחלת לב איסכמית והתקפי לב וכתוצאה מכך, אי ספיקת לב, הפרעות בקצב ופגיעה בתפקוד הכליות ואירועים מוחיים איסכמיים (שבץ מוחי).
במחקר נמדדו ערכי לחץ דם של 6,282 נערות ונערים בריאים בגילאי 13-17 שנים ונמצא כי 0.8 אחוז מהנבדקים סובלים מלחץ דם הגבוה לגילם. יתר לחץ דם סיסטולי, כלומר הערך הראשון, היה גבוה משמעותית בבנים מאשר בבנות בגילים 15-17 שנים. כמו כן, יתר לחץ דם דיאסטולי, כלומר הערך השני, היה גבוה בבנים בלבד.
לבנים עם BMI (הערכת עודף משקל) 17 ויותר, נמצאו ערכי לחץ דם גבוהים משמעותית מאשר בבנות.
"במשך שנים רווחה הסברה כי יתר לחץ דם מאפיין אוכלוסיה בוגרת בלבד, ועכשיו מתברר כי גם ילדים ובני נוער סובלים ממנו", אמר פרופ' נוסינוביץ. לדבריו הסיבות בגללן גם בני נוער סובלים מערכים גבוהים של לחץ דם הן בעיקר: השמנה, מצבי לחץ, תזונה עתירת מלח, חוסר פעילות גופנית, סיבות גנטיות ומחלות כליה. "לפיכך אנו ממליצים להקפיד על ביצוע מדידות שגרתיות של לחצי דם במתבגרים בכדי להקטין את היקף התחלואה במבוגרים ולהקפיד על תזונה נכונה, מעוט מלח ופעילות גופנית".