תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודחוקרים בשניידר: חיסון לשפעת בתרסיס יעיל יותר מחיסון בזריקה
מחקר בהשתתפות מומחי מרכז שניידר מצא כי חיסון נגד שפעת בתרסיס לאף יעיל יותר מחיסון בזריקה למניעת שפעת, וזאת בשיעור של 53 אחוזים.
המחקר התקיים בראשות פרופ' שי אשכנזי, מנהל מחלקת ילדים א' ומומחה למחלות זיהומיות במרכז שניידר, והתקיים ב־114 מרכזים רפואיים בעולם. תוצאות המחקר מתפרסמות בעיתון הרפואי הבינלאומי למחלות זיהומיות בילדים והוצגו על ידי פרופ' אשכנזי בכינוס בינלאומי.
במחקר השתתפו 2,187 ילדים בגילאי ששה חודשים עד שש שנים שסבלו מזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה ולכן מצויים בסיכון יתר לתחלואה חמורה בשפעת. הילדים חולקו אקראית למחצית שקיבלה את החיסון בזריקה לשריר ומחצית שקיבלה את החיסון בתרסיס לאף. תוצאות המחקר החדשני לימדו כי החיסון בתרסיס לאף יעיל ב־53% יותר מהחיסון בזריקה במניעת שפעת. החיסון בתרסיס היה גם באופן משמעותי יעיל יותר בהקטנת הצורך בפניות לרופא ובהקטנת היעדרות הילדים ממעונות יום, גנים
או בתי ספר.
הדרך הנכונה להימנע משפעת היא באמצעות חיסון פעיל, המביא ליצירת נוגדנים נגד המחלה. החיסון המקובל כיום כולל שלושה זני שפעת המגיעים בחורף ומורכב מנגיפים מומתים, או מחלקיקי נגיף (חיסון מפוצל). חיסון שגרתי זה ניתן בזריקה לשריר, במנה אחת או שתיים. בשנים האחרונות פותח בדרך חדשנית חיסון חי מוחלש נגד שפעת, הניתן באמצעות תרסיס לאף, ונועד להבטיח הגנה טובה יותר בדרכי הנשימה. חיסון זה אושר בארה"ב על ידי מינהל המזון והתרופות האמריקאי לגילאי 5 עד 50 שנה.
"עד לאחרונה לא היה מחקר שהשווה את שני סוגי החיסונים, בזריקה ובתרסיס, זה מול זה, כלומר באותה קבוצת גיל, באותה תקופה ובאותם תנאים. מתן החיסון דרך האף הוא לא רק נוח יותר מהחיסון בזריקה נגד שפעת, אלא גם משמעותית יעיל יותר. בעקבות הנתונים החדשים, נדונה כעת ב־FDA האפשרות לרשום חיסון זה גם לילדים קטנים", אמר פרופ' אשכנזי.