חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

שניידר: תינוק בן 4 חודשים נותר עם נזק קשה לאחר שהוריו סירבו לבדיקה לאחר הלידה

בהגיעו לבית החולים התברר לצוות הרפואי שהוריו סירבו לבצע לתינוק בדיקה שגרתית אחרי הלידה המכונה "בדיקת סקר יילודים". בעקבות ההחלטה להימנע מהבדיקה המקובלת - התינוק סובל מנזק רב-מערכתי ומפגיעה חמורה. הצוות הבין בדיעבד כי התינוק סבל מתת פעילות של בלוטת התריס כבר עם לידתו- בעיה שניתן לטפל בה באמצעות השלמה תרופתית, לו רק מאתרים אותה בזמן
פורסם: 26.03.25 | עודכן: 26.03.25


למרכז שניידר הגיע בשבוע שעבר תינוק בן 4 חודשים, לאחר שהוריו הבחינו שהוא, אינו עולה במשקלו כמצופה. בהגיעו לבית החולים התברר לצוות הרפואי שהוריו סירבו לבצע לתינוק בדיקה שגרתית אחרי הלידה המכונה "בדיקת סקר יילודים".  מדובר בארבע טיפות דם שנלקחות מעקב הרגל של התינוק או התינוקת ונשלחות לבדיקה במעבדה - שירות ללא תשלום המאפשר לבדוק אם הילוד חולה במחלות שונות, מחלות שקיים להן טיפול שימנע פגיעה בבריאותו.

לאחר שהצוות הרפואי בשניידר ערך לתינוק בדיקות התבררו ההשלכות הקשות שנגרמו בעקבות ההחלטה להימנע מהבדיקה המקובלת - התינוק סובל מנזק רב-מערכתי ומפגיעה חמורה. הצוות הבין בדיעבד כי התינוק סבל מתת פעילות של בלוטת התריס כבר עם לידתו- בעיה שניתן לטפל בה באמצעות השלמה תרופתית, לו רק מאתרים אותה בזמן.

פרופ' גילת לבני, מנהלת מחלקת ילדים א' ומומחית במחלות זיהומיות אשר טיפלה בתינוק, אומרת כי "מדובר בבעיה מוכרת שעלולה לגרום להשלכות חמורות בקרב ילדים אם אינה מטופלת. ככל שחולף הזמן מהלידה, חלון ההזדמנויות למנוע נזק, הולך ונסגר. צריך להבין שגם אם ברוב המקרים לא נאתר כל מחלה, אין שום סיבה לקחת סיכון כזה ולא לבצע את בדיקת הסקר, ובמקרה שאכן מאתרים מחלה, אפשר לטפל בה ולמנוע נזקים קשים.

נכון להיום התינוק עדיין מאושפז בשניידר ומקבל טיפול, הוא מראה שיפור אבל יש חשש כבד לנזק בלתי הפיך, מעדכנת פרופ' לבני, ומוסיפה: כרופאים, סיפורים כאלה שוברים את ליבנו, כיוון שאנחנו יודעים שניתן היה למנוע או לכל הפחות למזער באופן משמעותי את הנזק הכבד, לו רק היו מקפידים ההורים לבצע את הבדיקות השגרתיות הנדרשות. מדובר בבדיקה פשוטה שיכולה לשנות מהלך חיים שלם".



שניידר בתקשורת

התינוק היה אמור לעבור בדיקת סקר שגרתית, כפי שמקובל במטרה למנוע מחלות ותופעות קשות שבהן ניתן לטפל, אולם הוריו סרבו לכך. בחלוף 4 חודשים מלידתו התברר הנזק הגדול שנגרם לו. הרופאה בשניידר: "כרופאים, סיפורים כאלה שוברים את לבנו, כיוון שאנחנו יודעים שניתן היה למנוע או לכל הפחות למזער באופן משמעותי את הנזק הכבד, לו רק היו מקפידים ההורים לבצע את הבדיקות".
"mako"



עבור לתוכן העמוד