תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודאיך לדבר עם ילדים על אוכל ודימוי גוף כדי להבטיח מערכת יחסים בריאה?
האם אי פעם מצאתם את עצמכם אומרים למישהו בנוכחות הילדים, “וואו איך רזית! איזה יופי!”, או אולי טיפלתם בילדיכם תוך כדי שיחה על “כמה אכלתי אתמול, דחוף דיאטה”? אם כן, אתם לא לבד.
רבים מאיתנו לא שמים לב, אך שיחות על דימוי גוף ואוכל רבות כוללות את הטרנדים של “שיח הדיאטה” ו-“שיח ה-FAT TALK”, שיכולים להשפיע לא רק עלינו, אלא גם על הילדים שלנו.
רבים מאיתנו לא שמים לב, אך שיחות על דימוי גוף ואוכל רבות כוללות את הטרנדים של “שיח הדיאטה” ו-“שיח ה-FAT TALK”, שיכולים להשפיע לא רק עלינו, אלא גם על הילדים שלנו.
כסלו ברעם
פורסם: 27.02.25 | עודכן: 04.03.25

מה זה שיח הדיאטה?
שיח הדיאטה הוא התרבות שבה כולנו, בדרך כלל בלי לשים לב, משתתפים. הוא מייצר תפיסות מוטעות כמו:
- “אני לא טוב אם אני לא רזה”
- “אוכל מסוים הוא אסור או לא בריא”
- “אני לא יודע מה טוב לי, אחרים יודעים יותר ממני”
הבעיה הגדולה עם השיח הזה היא שמדובר במוסכמות לא נכונות. לא כל אחד יכול או צריך להיות רזה, וחשוב להבין כי משקל ונראות הם רק חלק מההוויה שלנו. הם לא מעידים על מי שאנחנו, על יכולותינו או על מיומנויותינו.
הדבר החשוב ביותר הוא שצריך לעודד ילדים לאהוב את עצמם, בלי קשר למראה, וללמד אותם להקשיב לגופם, לזהות את אותות הרעב והשובע, ולבצע בחירות תזונתיות בריאות בהתאם.
איך נוכל לדבר עם הילדים שלנו על אוכל בצורה נכונה?
- הימנעו מהערות על מראה:
במקום לומר “וואו איך רזית!”, כדאי לפנות להיבט של איך אנחנו מרגישים. “את נראית קורנת היום, איזה כיף!” יכול לשדר לילדים שלנו שההרגשה היא החשובה יותר מהמראה החיצוני. - שיחה חיובית על בחירות אוכל:
כשמדברים על מה שאכלנו, כדאי להימנע מלהביע חרטות או רגשות שליליים על אוכל שאכלנו. במקום לומר “איך תקעתי אתמול המבורגר”, אפשר להסביר את הבחירות שלנו בצורה חיובית: “אכלתי ארוחה גדולה בצהריים, אז עכשיו אני אקח משהו קל יותר, כדי להרגיש טוב יותר ולהיות אנרגטי”. - הקשבה לגוף ולא הגבלות:
לילדים כדאי ללמוד להקשיב לגופם ולא לחיות על פי מגבלות תזונתיות או דפוסים שליליים. במקום לומר להם “תאכל קודם סלט ורק אחר כך קינוח”, אפשר להסביר: “ממתקים הם טעימים, אבל עדיף לאכול אוכל מזין קודם. אחרי זה נוכל ליהנות מהממתק יחד”.
לסיכום:
היכולת שלנו לדבר עם הילדים על אוכל בצורה בריאה יכולה להשפיע על מערכת היחסים שלהם עם האוכל והגוף כל חייהם. כשאנחנו מתמקדים בהרגשה טובה ונותנים לילדים כלים להקשיב לגופם, אנחנו מקנים להם את הדרך לשמור על בריאות, לאהוב את עצמם וליהנות מאוכל בצורה חיובית.
אם נתרגל את השיחות הללו, נוכל ליצור סביבה שמקדמת בריאות ולא לחצים, שתאפשר לילדינו לפתח מערכת יחסים חיובית עם האוכל ועם גופם.
כסלו ברעם היא דיאטנית קלינית במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, מרכז שניידר לרפואת ילדים
כתבות נוספות
- חשיפת תינוקות למזונות אלרגניים: איך לעשות את זה נכון וללא חשש, 27.02.2025
- המלצות מרכז שניידר לקראת ראש השנה, 22.09.2024
- הרצאה מצולמת: למה ארוחות הערב המשפחתיות כל כך חשובות?, 14.06.2022
- צמחונות ילדים ובני נוער, 03.05.2022
- תזונת תינוקות - מה חשוב להורים לדעת, 11.01.2022
- עצות תזונתיות לקראת החזרה ללימודים, 18.08.2021
- טיפים לתזונה נכונה לתינוקות וילדים, 05.07.2020
- המלצות לחג הפסח לילדים ונוער סוכרתיים, 25.03.2020