תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודהפרעות אכילה - חוברת מידע להורים, הקדמה ותוכן עניינים
הפרעת אכילה היא יצור הפכפך ועיקש. ללא סיוע, אדם אחד לא יצליח להתגבר עליה. ילדכם זקוק לכם עכשיו, גם אם הוא לא מבקש עזרה. בלעדיכם המאבק בלתי אפשרי. כך תוכלו לעזור לה – או לו – להשתחרר מכבלי הפרעת האכילה
פרופ' סילבנה פניג ועדי בר איל
מה בחוברת - תוכן עניינים
מהן הפרעות אכילה?
|
על חשיבות מעורבות ההורים בתהליך
מאיפה מתחילים?
אנחנו נצעד איתכם יד ביד - בליווי, במידע ובהדרכה.
המידע כאן מבוסס על הגישה המוטיבציונית, שמובילה את המטופלת לַשינוי בשליטה ובבחירה שלה, ומנסה לצמצם ויכוחים ועימותים ולגייס את הנערה לשינוי.
כחלק מהגישה המוטיבציונית, כבר מהרגע הראשון נרצה להעביר לבתכם מסר של שליטה ואחריות עצמית לגבי תהליך ההחלמה האישי שלה, לצד תמיכה של ההורים, ויחד עם זאת גם מסר ברור של היעדר פשרות לגבי ההמלצות הטיפוליות. לכן, נתחיל את המסע בזיהוי מוטיבציות קיימות אצל בתכם.
כאמור, אתם, ההורים, מהווים את רשת הביטחון של בתכם לאורך הדרך. ההתגייסות והתמיכה שלכם הן מרכיב חיוני וחסר תחליף בתהליך ההחלמה של הבת. אנחנו פה כדי ללוות אתכם בתחילת המסע אל מול החששות הרבים, ואנו מקווים להפיח גם תקווה. הנתונים מעידים על סיכויי החלמה גבוהים בגיל ההתבגרות, בזכות התערבות טיפולית מוקדמת ככל האפשר.
כתיבת החוברת
כל התוכן בנושא הפרעות האכילה נכתב על ידי צוות הדיאטניות העוסקות במלאכה במרכז שניידר לרפואת ילדים: אבישג שיר, אירית חליפה קורצמן, דנה וכסלר עצמוני, ליאת מסטר, מיכל נוי יציב, נופר ואליק ארם, נטע ניצן, עדי בר איל, עדי לייבל סגיב, עפרי ילין, ענבר רוקח סגל, שלי שטיינלינג. תחת פיקוחה המקצועי של פרופ' סילבנה פניג, פסיכיאטרית מומחית לילדים ונוער, מנהלת המערך הפסיכיאטרי של מרכז שניידר.
תודות
לעדי סלע העובדת הסוציאלית, וליהודה יערי אשר ערך לשונית את תוכן החוברת בהתנדבות.
תודות מיוחדות
להורי הילדים אשר פגשנו לאורך השנים ושיתפו אותנו באומץ לב, בכאב ובכנות, בדרכם זרועת הקשיים בהתמודדות עם הפרעות האכילה של ילדיהם. תודה על שאפשרו לנו ללמוד בכל פעם מחדש ולעומק את הקשיים שבדרך ולחפש ביחד את הדרך הנכונה.
למעבר לפרק הבא > מהן הפרעות אכילה?