חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

ניתוח חדשני לתיקון מום נדיר בסרעפת, בגישה זעיר פולשנית, בוצע בתינוק במשקל 2.5 ק"ג

הניתוח המורכב בוצע במרכז שניידר לרפואת ילדים
פורסם: 28.06.20 | עודכן: 29.06.20

דניאל בת ה-28 היתה בחודש ה-8 להריונה כאשר בעת בדיקת האולטרסאונד, התבשרה כי העובר ברחמה סובל מבעיה של בקע סרעפתי מורכב שנוצר בשלבים המוקדמים של ההריון, מצב העלול לסכן את חייו. פרופ' גלבוע ינון, מנהל היחידה לאולטרסאונד גינקולוגי ומיילדותי, בבית החולים בילינסון אבחן את המום הנדיר בתינוק עוד בהיותו ברחם אמו. מדובר במצב של פגם בהתפתחות הסרעפת הגורם לכך שהקיבה כולה נמצאת בחלל החזה במקום בחלל הבטן ולוחצת על הלב והריאות של התינוק. לאחר דיון עם רופאי המחלקה הכירורגית במרכז שניידר, הוחלט על ליווי ומעקב צמודים בהמשך ההריון של צוות המחלקה הגניקולוגית מבילינסון וצוות הרופאים הכירורגיים  ממרכז שניידר.

 

התינוק שנולד במשקל 2.5 ק"ג, הועבר מידית למחלקת הפגים של מרכז שניידר לרפואת ילדים בראשות פרופ' גיל קלינגר שם עבר בדיקות הדמיה שאישרו את קיום המום המורכב מסוג mixed congenital hiatal hernia. לרוב, ניתוח לתיקון מום זה מבוצע בחתך המשאיר צלקת גדולה בבטן התינוק, אולם מנהל המחלקה הכירורגית ד"ר דרגן קרברושיץ החליט לבצע את הניתוח בגישה זעיר פולשנית אשר מונעת את הצורך בפתיחת הבטן ומאפשרת התאוששות מהירה ואשפוז קצר יותר. טרום הניתוח היה חשוב לשלול תסמונת של "ושט קצרה" וד"ר ארי סילברמניץ, רופא בכיר במכון לגסטרואנטרולוגיה, מחלות כבד ותזונה, ביצע בדיקה אנדוסקופית ששללה את התסמונת.

 

התינוק עבר את הניתוח לתיקון פגם בסרעפת בשבוע השני לחייו והניתוח בוצע על ידי ד"ר דרגן קרברושיץ, מנהל המחלקה הכירורגית וד"ר עמנואל סגייה, רופאה בכירה במחלקה הכירורגית תוך השגחה צמודה של צוות המרדימים בראשות ד"ר יעקב כץ. הפעולה המורכבת כללה שיחרור הידבקויות בין הקיבה, קרום הלב והריאות. הניתוח עבר ללא סיבוכים והתינוק החל לנשום בכוחות עצמו ולאכול יממה לאחר הניתוח.

 

המחלקה לכירורגית ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל עוסקת במגוון פתרונות כירורגיים לבעיות מגוונות ומורכבות. המחלקה תומכת ומפתחת את הגישה הזעיר פולשנית לניתוחים בחלל הבטן וחלל החזה גם ביילודים ופגים. ניתוחים בגישה זו הינם עדיפים מבחינה תפקודית וגם אסטטית, אולם מצריכים ציוד מתקדם ומיומנות גבוהה מצוות המנתחים והמרדימים.

 

ד"ר דרגן קרברושיץ, מנהל המחלקה הכירורגית במרכז שניידר לרפואת ילדים: "אנו שמחים על ההזדמנות שניתנה לנו במרכז שניידר לעזור לתינוק ומשפחתו לעבור ניתוח מורכב ומתקדם בגישה זעיר פולשנית, אשר מנעה את הצורך בפתיחת בטנו ואפשרה לו התאוששות מהירה ואשפוז קצר יותר בדרך להחלמה מלאה ומהירה. המתכון להצלחת הניתוח מבוסס ותלוי בעבודת צוות ושיתוף פעולה בין השירותים השונים".

 


עבור לתוכן העמוד