תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודהמלצות מומחי מרכז שניידר לצמצום הפגיעה מאופנים חשמליים וקורקינטים ממונעים
פרופ' יחזקאל ויסמן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מיון) במרכז שניידר מייעץ כיצד ניתן למזער פגיעה
פורסם: 13.08.17 | עודכן: 25.07.18
בשלהי החופש הגדול קיימת עלייה חדה בפגיעות בקרב ילדים ובני נוער, מאופניים חשמליים וקורקינטים ממונעים. פרופ' יחזקאל ויסמן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר לרפואת ילדים, מקבוצת הכללית, מציין כי בקיץ עקב יציאה של ילדים רבים לרחובות, קיימת סכנה גדולה להיפגעות. מדי שנה מספר הילדים הנפגעים מרכיבת אופניים, סקטבורד, קורקינט ורולר-בליידס, הולך וגדל.
בעקבות ריבוי המקרים של פציעות ילדים ונוער מאופניים חשמליים וקורקינטים ממנועים יוצאים מומחי מרכז שניידר בהמלצות לבטיחות בדרכים ומזעור נזקי הפגיעה:
-
רכיבה על אופניים, אופניים חשמליים וקורקינטים: בכל יציאה לרכיבה על אופניים, אופניים חשמליים, קורקינט ורולרבליידס, יש להקפיד לחבוש קסדה ומגני מרפקים וברכיים. הקסדה היא האמצעי היעיל ביותר למניעת פגיעות ראש. את הקסדה יש להתאים לראשו של הילד.
-
יש לרכב רק במקומות המיועדים לכך ולא בכבישים סואנים בנוסף, רצוי להימנע מרכיבה בלילה.
-
במידה והילד נחבל וסובל מחתכים, יש לטפל בחתך על מנת להפסיק את הדימום ולמנוע זיהום והצטלקות. אם החתך שטחי, אינו מדמם, אינו מערב את הפנים או אברי המין ואין חשש לגוף זר באזור, ניתן להימנע מתפירה. יש ללחוץ על החתך עם תחבושת לעצירת הדימום, לרחוץ היטב במים ובסבון, למרוח משחה אנטי ספטית, כדוגמת פולידין, ולכסות בפד גאזה. בהמשך יש לבדוק מדי יום את החתך ולחפש סימני זיהום: אודם, נפיחות או הפרשה, במידה ומופיע, יש לפנות לטיפול רפואי.
-
יש לפנות מיידית לעזרה רפואית אם החתך גדול, עמוק וממשיך לדמם אחרי הפעלת לחץ במשך 10 דקות, או הוא מערב את אזור הפנים או אברי המין. גם חתכים שנגרמו מחפץ מזוהם, מצריכים פנייה לרופא. יש להתייעץ עם הרופא לגבי חיסון לטטנוס. כמו כן, אין להוציא גוף זר מפצע - לעיתים הגוף הזר עצמו מונע דימום רב, יש לפנות במקרה זה לחדר המיון הקרוב.
כתבות נוספות
- המלצות מומחי מרכז שניידר ליום כיפור, 09.10.2024
- המלצות מומחי מרכז שניידר לקראת עונות הסתיו והחורף, 22.09.2024
- מומחי מרכז שניידר מייעצים כיצד לבחור ילקוטים ונעליים לקראת פתיחת שנת הלימודים, 17.07.2024
- המלצות מומחי מרכז שניידר לקיץ בריא ובטוח, 16.06.2024
- המלצות מומחי מרכז שניידר לקראת ל"ג בעומר, 19.05.2024
- המלצות מומחי מרכז שניידר לקראת יום העצמאות, 09.05.2024
- מומחי מרכז שניידר יוצאים בהמלצות לקראת חג הפסח, 09.04.2024
- מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים בהמלצות לקראת פורים, 12.03.2024
- המלצות לקראת ט"ו בשבט, 15.01.2024
- טביעת ילדים - כיצד נמנע, 06.08.2023