תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודמרפאה חדשה נפתחה במרכז שניידר - מרפאה לטיפולים מתקדמים באפילפסיה
המרפאה פועלת במסגרת המכון לנוירולוגיה.
מרפאה חדשה לטיפולים מתקדמים באפילפסיה, הפועלת במסגרת המכון לנוירולוגיה במרכז שניידר מרכזת את הטיפול בילדים הסובלים מפרכוסים קשים, העמידים לטיפול התרופתי המקובל.
במרפאה מוצע מגוון של אפשרויות טיפול חדשניות ביניהן קוצב ווגאלי, שמן קנביס מועשר בקנבידיול ודיאטה קטוגנית, וכן מחקרים בתרופות אנטי-אפילפטיות חדשות.
הקוצב הווגאלי מושתל בצוואר על ידי הנוירוכירורג ד"ר גוסטבו רייז והחולים מגיעים למעקב ותכנות הקוצב במסגרת המרפאה לאפילפסיה. הגירוי החשמלי במרווחי זמן קבועים מונע את ההתקפים. הקוצב יעיל בהורדת תכיפות ההתקפים, הפחתת משכם ועוצמתם לאורך זמן ובעקבות כך תורם לשיפור איכות החיים של המטופלים. השתלת הקוצב מאפשרת לא פעם להפחית את מינוני התרופות, וזה כשלעצמו מביא להפחתת תופעות הלוואי ולהגברת הערנות והחיוניות של המטופל. מעבר לפעילות הקלינית, צוות המרפאה מוביל שיתופי פעולה מחקריים עם בתי חולים נוספים בישראל ובעולם, בין היתר בנושא הערכת היעילות של שמן קנביס בטיפול באפילפסיה עמידה בגיל הילדות ותרופות אנטי אפילפטיות חשות.
חלופה נוספת לתרופות ולניתוח היא הדיאטה הקטוגנית, המחקה מצב של צום, שגורם למוח להפסיק לעבוד על סוכר ולהשתמש במקום זאת בגופי קטו (חומצות שומן מפורקות ליצירת אנרגיה). כך נוצר קטוזיס במוח, שמונע פרכוסים. הדיאטה מבוססת על אכילת שומנים ומעט חלבונים, והמנעות מסוכרים.
את המרפאה הנמצאת במכון לנוירולוגיה בניהולו של פרופ' יורם נבו מרכזים פרופ' הדסה גולדברג-שטרן, מנהלת יחידת האפילפסיה וה- EEG במכון לנוירולוגיה וד"ר דרור קראוס, שהצטרף לצוות המכון לנוירולוגיה בתחילת 2016, לאחר שהתמחה בנוירולוגיית ילדים ובאפילפסיה בבית החולים לילדים בסינסינטי, בארצות הברית.