תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודמומחי מרכז שניידר שלפו עגיל מושט של תינוק בן שמונה חודשים
מומחי מרכז שניידר שלפו בסוף השבוע עגיל מושט של פעוט בן שמונה חודשים מאיזור המרכז. לדברי ההורים, במהלך השבוע שחלף טרם לאשפוז, סבל הפעוט משיעול מתגבר, קושי באכילה וחום. הפעוט נבדק על ידי מספר רופאים שהתקשו בקביעת האבחנה מכיוון שלא היה ידוע על סיפור הבליעה. הפעוט הופנה למרכז שניידר על ידי רופא בקהילה לאחר שבצילום החזה זוהה חפץ זר נעוץ בושטו.
במרכז שניידר מיומנים בשליפת גופים זרים שנבלעו על ידי ילדים, אך בדרך כלל מדובר בשליפה של גוף זר זמן קצר לאחר שנבלע. הפעולה הייתה מאתגרת מכיוון שסוגר העגיל היה נעוץ בדופן הושט ומופנה כלפי מעלה ועל מנת להוציאו נדרש תמרון עדין, על מנת שלא לקרוע את רירית הושט ולסכן בזיהום צווארי. נוכחות העגיל בושט במשך שבוע הובילה לגירוי ובצקת של רירית הושט שהקשו אף הם.
בחדר הניתוח ד"ר אוהד חילי, רופא בכיר ביחידת א.א.ג יחד עם ד"ר אורי אלקן אתרו את הגוף הזר, ושלפו אותו מה ושט של הפעוט בעזרת מלקחיים בפעולה אנדוסקופית עדינה. לאחר שהפעוט התאושש מההרדמה, הוא אושפז במחלקה הכירורגית להשגחה.
לדברי ד"ר אוהד חילי, רופא בכיר ביחידת א.א.ג במרכז שניידר לרפואת ילדים: "אנו יודעים כי פעוטות נוטים להכניס חפצים זרים לפה, ועניין זה במיוחד מסוכן כשהם מתחילים להתנייד. גופים זרים יכולים להתקע בושט או באתרים נוספים במערכת העיכול, כמו בדרכי הנשימה ובריאות. מקרה זה מדגיש לנו עד כמה חשוב שהורים ואנשי הצוות הרפואי יהיו ערים לאפשרות של בליעת גוף זר. ראשית, חשוב למנוע מקרים כגון זה על ידי הרחקת חפצים קטנים מפעוטות וילדים קטנים. שנית, מודעות לתסמינים האופיינים כמו שיעול טורדני, קוצר נשימה, קשיי בליעה, חוסר תיאבון או הקאות, ימנעו עיכוב באבחנה ובטיפול. לשמחתינו, ניתן היה לשלוף את העגיל בצורה בטוחה וללא סיכונים".