תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד"הילדים של שניידר"
מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, חוגג השנה 25 שנים להיותו בית החולים היחיד מסוגו בארץ והמוביל ברפואת ילדים במזרח התיכון. במסגרת חגיגות חצי היובל יצא לאור ספר חדש, "הילדים של שניידר", המשרטט את קורות מרכז שניידר לרפואת ילדים מיום היווסדו, התהליכים ההסטורים שקדמו להקמת בית החולים הייחודי, חזון המייסדים, הישגיו פורצי הדרך בתחומים הקליניים והמחקריים אך יותר מכל מתאר הספר את ביסוס מעמדו של מרכז שניידר כמוביל ברפואת הילדים בישראל. הספר בעריכת איתי בחור, משלב מחקר הסטורי, כתיבה ספרותית ואלבום אמנות המבוסס על יצירות של הילדים שאושפזו במרכז שניידר לאורך השנים.
הספר מגולל שלוש תקופות זמן, חלקו הראשון מכיל סקירה מקיפה, ראשונה מסוגה בעברית, שעוסקת בהסטוריה של רפואת הילדים ושל בתי החולים לילדים בעולם ובארץ ישראל – הקרקע ההסטורית שבתוכה נבט מרכז שניידר וממנה פרץ ושינה את פני רפואת הילדים בישראל. חלקו השני עוסק בהקמת מרכז שניידר חרף הקשיים וההתנגדויות השונות ומתאר את ההתמדה העיקשת עד להצלחה. חלקו השלישי והאחרון מכיל את הכרוניקה של חלק מהעשייה המרכז שניידר בעשרים השנים האחרונות, תקופה בה ביסס מרכז שניידר את מקומו כמוביל ברפואת הילדים בישראל וכמודל, אשר לפיו מתוכננים ומופעלים מערכי אשפוז וטיפול בילדים בארץ ומחוצה לה.
לדברי פרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר לרפואת ילדים: "עשרים וחמש שנה הם פרק זמן משמעותי- לא רק בחיי אדם אלא גם בחייו של בית חולים. הספר, "הילדים של שניידר", נכתב מתוך רצון להנציח את העשייה הענפה ולהוקיר את האנשים שקשרו את חייהם במרכז שניידר ב- 25 שנות קיומו".