חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

חדש בשניידר: מרפאה לילדים הסובלים מאבני כליה

כחמישה אחוזים מהאוכלוסייה סובלים מאבנים בכליות, והתופעה הזאת אינה פוסחת גם על ילדים. המרפאה החדשה נותנת לילדים מענה רפואי ופרא-רפואי המרוכז במקום אחד, וזאת על ידי צוות רב-תחומי הכולל רופאי ילדים מומחים באורולוגיה, רופאי ילדים מומחים בנפרולוגיה, דיאטנית קלינית ואחות ייעודית לנושא
פורסם: 21.02.16 | עודכן: 01.03.16

 

חדש במרכז שניידר לרפואת ילדים: מרפאה לאבחון, טיפול ומעקב אחרי ילדים הסובלים מאבני כליה. המרפאה החדשה נפתחה כדי לספק לילדים מענה רפואי ופרא-רפואי המרוכז במקום אחד, וזאת על ידי צוות רב-תחומי הכולל רופאי ילדים מומחים באורולוגיה, רופאי ילדים מומחים בנפרולוגיה, דיאטנית קלינית ואחות ייעודית לנושא.


המרפאה הוקמה ביוזמת ד"ר דוד בן מאיר, מנהל היחידה לאורולוגיה במרכז שניידר, ד"ר רועי מורג, רופא בכיר ביחידה לאורולוגיה, ד"ר מרים דוידוביץ, מנהלת המכון לנפרולוגיה במרכז שניידר וד"ר שלי לוי, רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה.

הווצרות אבנים בכליות היא תופעה נפוצה ומנתונים שונים עולה כי חמישה אחוזים מהאוכלוסיה הכללית סובלים מכך. עוד עולה מהנתונים, כי בשנים האחרונות חלה עלייה בשכיחות מחלת אבני כליה בכלל ובילדים בפרט.

מה הסיבה לעלייה בשכיחות האבנים בכליה?
הרופאים מסבירים כי עלייה זו נובעת מגורמים שונים, ובהם: השמנת יתר, צריכה מוגברת של מלח, אכילה מופחתת של סידן, מיעוט בשתייה ושימוש מוגבר באנטיביוטיקה. אצל ילדים אובחנו בחלק גדול מהמקרים גם סיבות גנטיות-מטבוליות. 

 

מהם הסימנים לקיומן של אבנים בכליות?
הסימפטומים שעלולים להופיע בשל אבני כליה הם כאבים במותן, כאבי בטן, הקאות, בחילות, צריבה במתן שתן, אי שקט אצל ילדים קטנים, קושי במתן שתן, שתן דמי או כאבים המקרינים למפשעה.

 

מה המרפאה החדשה מציעה?
בעת הביקור במרפאה נבדק הצורך בביצוע פעולות כירורגיות לסילוק אבנים קיימות, מתבצעת הערכה כוללת של הגורמים המטאבוליים האחראיים ליצירת האבנים בכליות, מתבצעת הערכה של התפקוד הכלייתי וניתנות הנחיות לטיפול תזונתי או תרופתי, במקרה הצורך. במקרים בהם קיימות מחלות רקע נוספות, יעורבו בהחלטות הטיפוליות מומחים בתחומים השונים בבית החולים.

"אנו מוצאים חשיבות רבה במתן מענה מקיף, תחת קורת גג אחת, לילד הסובל מאבנים בדרכי השתן. אני משוכנע כי שילובם של תחומי ההתמחות השונים באותה המרפאה, ישפר משמעותית את ההצלחה הטיפולית וגם יקל על משפחתו של הילד בטיפול במחלה", אומר מנהל היחידה לאורולוגיה, ד"ר דוד בן מאיר.

עבור לתוכן העמוד