תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודשנה של התחלות חדשות וסיכום שנת תשע"ה
למעלה מ- 50,000 תינוקות, ילדים ובני נוער מכל רחבי הארץ טופלו במחלקה לרפואה דחופה (מיון) במרכז שניידר לרפואת ילדים, מיון הילדים הגדול בארץ, במהלך תשע"ה וכ- 192,000 ביקורים נרשמו במרפאות החוץ ובמכונים. 49 ניתוחי השתלות איברים בילדים ו-41 השתלות מח עצם התקיימו במהלך תשע"ה במרכז שניידר.
6 פגים שנולדו בנפאל הובאו במיוחד למחלקת פגים במרכז שניידר לרפואת ילדים, ימים ספורים לאחר אסון רעידת האדמה בנפאל שהתרחש בשנת תשע"ה. עם נחיתת מטוס החילוץ בנתב"ג, הועברו הפגים באמבולנס למרכז שניידר, בליווי צוות בית החולים וציוד רפואי. כל הפגים שוחררו לביתם ימים ספורים לאחר אשפוזם במצב טוב.
שני ילדים, בן 6 ובן 14, עברו במהלך שנת תשע"ה ניתוח השתלת לב וריאות. מדובר בניתוח מורכב ונדיר ביותר. חייהם של הילדים ניצלו הודות לתרומת איברים.
במהלך שנת תשע"ה, בוצע במרכז שניידר ניתוח השתלת אונת כבד לתינוקת בת 5 חודשים – מושתלת הכבד הקטנה ביותר בארץ. התינוקת סבלה ממחלת כבד חריפה, אשר סיכנה את חייה ונזקקה להשתלת כבד דחופה להצלת חייה. אמה של התינוקת תרמה לה אונת כבד והצילה את חייה. צוות מערך ההשתלות במרכז שניידר נערך לביצוע הניתוח המורכב, בכלל זה ההיערכות כללה גם ציוד רפואי מיוחד המותאם לכלי הדם הקטנים של התינוקת. לאחר הניתוח אושפזה התינוקת ולאחר שהתאוששה מהניתוח המורכב, שוחררה לביתה.
במהלך שנת תשע"ה התפרסמו בכתב העת היוקרתי הבינלאומי The New England Journal of Medicine תוצאות המחקר של מומחי מרכז שניידר, שהוכיחו כי כי הגיל בו תינוקות נחשפים לגלוטן לא משפיע על הופעת צליאק. נתוני המחקר הצביעו על כך כי חשיפה לכמויות גלוטן קטנות בגיל ששה עד ארבעה חודשים לא השפיעה על הופעת צליאק, הנקה אינה משפיעה על הופעת המחלה ומאפיינים גנטיים הם גורם הסיכון המשמעותי ביותר להופעת צליאק. המחקר המקיף מוכיח כי מחלת הצליאק מופיעה ללא קשר לגיל החשיפה של התינוקות לגלוטן או להנקה, בניגוד להמלצה הרווחת.
פרוייקט חדר המתנות של עמותת "ילדים שלנו" הפועלת במרכז שניידר התרחב משמעותית בשנת תשע"ה הודות לאלפי אנשים מרחבי הארץ שתרמו מתנות, צעצועים ומשחקים בעבור הפרוייקט החשוב. התרומות התקבלו אודות להודעת טקסט ששלחה מתנדבת העמותה וזכתה לתפוצה ארצית. במסגרת הפרוייקט מחולקים מדי יום מתנות לילדים המאושפזים בבית החולים באמצעות מתנדבי העמותה. בזכות ההיענות הרבה, נפתחו חדרי מתנות נוספים במחלקות ילדים בבתי חולים בארץ.
בשנת תשע"ה הופתעו רופאי מרכז שניידר למצוא קליע של אקדח בקיבתו של ילד בן חמש. הילד מצא את הקליע בעת טיול עם בני משפחתו, שיחק איתו ובלע אותו בטעות. הרופאים ערכו התייעצויות רבות, גם עם מומחי טוקסיקולוגיה ועם חבלן משטרה. ככלל, גופים זרים נשלפים בפעולה אנדוסקופית בחדר ניתוח, אך במקרה הזה היה חשש גדול כי מגע המתכות יוביל לתגובה כימית בגופו של הילד. לבסוף הוחלט להמתין שהקליע יצא באופן טבעי מגופו של הילד. כעבור מספר ימים, יצא הקליע מגופו של הילד.
מומחים במרכז שניידר הוכיחו כי פורמולה ייחודית, הניתנת לילדים בריאים, נמוכים ורזים במשך תקופה של שישה חודשים, שיפרה באופן משמעותי את קומתם ומשקלם. עוד התברר כי על אף שנטלו את הפורמולה במשך חודשים רבים, שמרו הילדים על BMI תקין (היחס בין משקל לגובה) ולא לקו בהשמנת יתר. תוצאות המחקר פורסמו בשנת תשע"ה בכתב העת הרפואי הבינלאומי The Journal of Pediatrics. לאור הצלחת המחקר, החל שיווק הפורמולה הייחודית לקהל הרחב.
היחידה להשתלות מח עצם במרכז שניידר, קיבלה במהלך שנת תשע"ה הסמכה יוקרתית מטעם ארגון JACIE (The Joint Accreditation Committee-ISCT) and EBMT, המבצע הערכה ותיקוף למרכזים רפואיים העוסקים בהשתלות מח עצם ברחבי העולם. ההסמכה היוקרתית מאשרת כי מרכז שניידר נמנה עם המרכזים הרפואיים המובילים בעולם בהשתלת מח עצם, ופועל על פי האיכויות הגבוהות בעולם בתחום זה.