תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודקבלה לניתוח לב: מדריך להורים
יום לפני ניתוח לב מתוכנן, הילד והוריו יגיעו למרכז שניידר לרפואת ילדים, ליחידה לטיפול נמרץ לב בקומה 5. יום זה צפוי להיות ארוך וידרוש מכם סבלנות ואורך רוח, כדי שתפיקו ממנו את מירב המידע לקראת הניתוח
קבלה ורישום במשרד היחידה
תחילתו של תהליך הקבלה הוא במשרד היחידה לניתוחי לב וטיפול נמרץ לב בקומה 5. מזכירת המחלקה, ברוריה שפסה, תקבל מכם מכתב הפנייה, דוח צנתור, צילומים, פנקס חיסונים רשימת תרופות (אם הילד מקבל) וטופס התחייבות, המזכירה תנחה אתכם בהמשך תהליך הקליטה.
פגישה עם אחות
אחות ביחידה לטיפול נמרץ לב תיקח אתכם לחדר שבו הילד יאושפז לקראת הניתוח ותערוך לכם היכרות עם המחלקה ונהליה. האחות תדריך אתכם לקראת הניתוח ותבקש מידע חיוני על התפתחות הילד, מחלות עבר, חיסונים שקיבל ומצבו הנוכחי. לאחר מכן היא תערוך לילד בדיקות שגרתיות: לחץ דם, דופק, חום ומשקל.
פגישה עם רופא
רופא יבדוק את הילד ויבקש מידע רפואי עליו הכולל: מחלות עבר, ניתוחים קודמים, אשפוזים, ורגישות לתרופות. חשוב לדווח על מחלת חום או מחלה אחרת בשבוע האחרון.
פגישה עם רופא מנתח
רופא מנתח יפגוש אתכם, יסביר על הניתוח, המהלך הצפוי אחריו, סכנות וסיבוכים. בשלב זה תתבקשו לחתום על טופס הסכמה לניתוח.
פגישה עם רופא מרדים
בפגישתכם עם רופא מצוות המרדימים תקבלו הסבר על הליך ההרדמה, המהלך הצפוי, סכנות וסיבוכים. תוכלו גם לקבל מידע על שיכוך הכאבים לאחר הניתוח והוראות צום לקראת הניתוח. הרופא יבדוק את הילד ויבקש מידע רפואי והרדמתי כולל: הרדמה בעבר ורגישות לתרופות. בשלב זה תתבקשו לחתום על הסכמה להרדמה.
הכנת הילד
הילדים, לפי גילם ויכולתם, יהיו שותפים להכנה לקראת הניתוח. ההכנה תיעשה על ידי המורה הטיפולית והצוות של המרכז החינוכי באמצעות משחק והדמיה, אמנויות והפעלות שונות. הילד יעבור גם בדיקות: צילום חזה, א.ק.ג., אקו לב (לפי הצורך) ובדיקות דם. בערב תתבקשו לרחוץ את הילד בסבון מחטא (ספטלון) ולהלבישו בפיג'מה נקיה. הילד יהיה בצום מספר שעות לפני הניתוח, בהתאם להוראות המרדים.
במהלך היום תוכלו לשאול כל שאלה ואנו נשתדל לתת מענה לשאלותיכם.
מה קורה ביום הניתוח?
בבוקר, כשעה לפני הניתוח, תתבקשו לרחוץ שוב את הילד עם סבון חיטוי (ספטלון) ולהלבישו בפיג'מה נקיה. בחלק מהמקרים הילדים מקבלים תרופה להרגעה בשתייה או דרך הווריד. התרופה תגרום לטשטוש ונמנום ולכן בשלב זה הילד יזדקק להשגחתכם ואין לעזוב אותו. אחות תלווה אתכם לחדר ניתוח. תוכלו לשהות עם הילד עד כניסתו לניתוח. בשלב זה תוכלו לחזור למחלקה או לחכות בחדר המתנה ליד חדר הניתוח. עדכונים על מצב הילד מתקבלים ישירות למחלקה, ואנו נשתדל לעדכן אתכם.
רים עבד אלחי היא מנהלת הסיעוד ביחידה לטיפול נמרץ לב במרכז שניידר
יוליה גנדלר היא אחות ביחידה לטיפול נמרץ לב במרכז שניידר
כתבות נוספות
- דלקת רקמת פנים הלב - (אנדוקרדיטיס), 25.01.2022
- איך מכינים את הילד לניתוח לב פתוח, 04.12.2014
- משתחררים הביתה מניתוח לב, 04.12.2014
- TGA - מום מולד באבי העורקים ובעורק הריאתי, 21.08.2014
- דוקטוס ארטריאוזוס פתוח - ניתוח לסגירת הצינור העורקני, 26.06.2014
- היצרות המסתם האאורטלי - מהצנתור ועד הניתוח, 23.04.2014
- AV canal - מום מורכב בלב, 26.03.2014
- ניתוח VSD: סוגרים את החור בין שני חדרי הלב, 25.03.2014
- ניתוח ASD: סוגרים את החור בין שתי העליות, 16.12.2013
- ספירנולקטון – תרופה להקלת העומס מהלב, 15.12.2013