תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודפעם שנייה בתוך חודש: מומחי שניידר שלפו מגנטים מבטנה של פעוטה
פעוטה בת שנתיים וחצי הגיעה השבוע למרכז שניידר, לאחר שבלעה שרשרת של ארבעה מגנטים חזקים, שנצמדו זה לזה ונתקעו במעי הגס. הפעוטה הועברה למכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד בשניידר, בראשות פרופ' רענן שמיר, שם הורדמה לצורך בדיקת קולונוסקופיה (בדיקה של המעי הגס עם צינור פלסטי גמיש המוחדר דרך פי הטבעת) בניסיון לאתר את המגנטים. בפעולה עדינה וזהירה, שלפו הרופאים את שרשרת המגנטים. הפעולה בוצעה על ידי ד"ר ארי סילברמינץ, רופא בכיר במכון לגסטרואנטרולגיה, הרופאה המרדימה ד"ר ילנה צייטלין והאחות נעמה זייד.
לפי כחודש הגיע למרכז שניידר פעוט בן שנתיים שבלע ארבעה מגנטים צמודים זה לזה. בדיקת גסטרוסקופיה גילתה את המגנטים בהמשך התריסריון, בקצה טווח ההגעה של האנדוסקופ. בפעולה עדינה שלפו הרופאים את שרשרת המגנטים, אשר נמשכה לקיבה ומשם הוצאה בשלמותה. לאחר הוצאת המגנטים וההתאוששות מההרדמה, שוחרר הילד בבריאות |
שלמה מבית החולים, ללא צורך בניתוח.
הסכנה הטמונה בבליעה של מספר מגנטים היא שהכח המגנטי ימשוך את החלקים השונים בין שתי לולאות מעי ש"יתפסו" ביניהן. במקרה כזה נפגעת אספקת הדם ללולאת המעי המעורבת, ועלול להתפתח נמק ולהביא אף להתנקבות של המעי. מצב זה גורם לזיהום חריף בחלל הבטן ולצורך בהתערבות ניתוחית דחופה הכוללת כריתה של החלק בו התפתח הנמק.
לדברי ד"ר ארי סילברמינץ, רופא בכיר במכון לגסטרואנטרולגיה במרכז שניידר: "אנו מודאגים מאוד מריבוי המקרים לאחרונה של בליעת מגנטים על ידי ילדים קטנים. לצערנו הרב, מגנטים אלו משמשים כמשחק אך עלולים לגרום לנזק משמעותי במערכת העיכול של הילד ולהעמיד את חייו בסכנה. אנו חוזרים ומזהירים וממליצים להורים להרחיק מגנטים אלו מילדים קטנים, ובכל מקרה של חשד לבליעה, להגיע באופן מיידי לבית החולים".