חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

הנצחה לפרופ' רנה זייצוב: המערך ההמטולוגי-אונקולוגי ייקרא על שמה

פרופ' רנה זייצוב ז"ל, כלת פרס ישראל בחקר הרפואה לשנת תשס"ה ומייסדת תחום המטולוגיה-אונקולוגיה ילדים בישראל, היתה המנהלת הראשונה של המערך ההמטולוגי-אונקולוגי במרכז שניידר
פורסם: 13.07.14 | עודכן: 13.08.14

מימין: פרופ' יצחק יניב, מנהל המערך ההמטו- אונקולוגי במרכז שניידר, אבשלום כהן, יו"ר עמותת חיים, ורד סויד, מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, אורנה רון, אחייניתה של פרופ' רנה זייצוב ופרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר לרפואת ילדים.


המערך ההמטולוגי־אונקולוגי במרכז שניידר ייקרא על שם פרופ' רנה זייצוב ז"ל, כלת פרס ישראל בחקר הרפואה לשנת תשס"ה ומייסדת תחום המטולוגיה-אונקולוגיה ילדים בישראל.  פרופ' זייצוב ז"ל היתה המנהלת הראשונה של המערך ההמטולוגי-אונקולוגי במרכז שניידר.

טקס קריאת שם המערך ההמטולוגי־אונקולוגי  על שם פרופ'  זייצוב ז"ל, התקיים ב־26 ביוני 2014 בבית החולים. בטקס השתתפו פרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר; פרופ' יצחק יניב, מנהל המערך ההמטולוגי-אונקולוגי במרכז שניידר; גב' מירי זיו, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן;  ורד סויד, מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, מר אבשלום כהן, יו"ר עמותת חיים, בני משפחה של פרופ' זייצוב ומטופלים לשעבר.

במסגרת הטקס, עלו לבמה ונשאו דברים שתי מטופלות לשעבר של פרופ' זייצוב, אשר טופלו בשניידר בהיותן נערות. כיום בבגרותן, הן בחרו להודות לפרופ' זייצוב על הטיפול המסור לו זכו, וריגשו את הקהל בסיפוריהן האישיים.

פרופ' רנה זייצוב, מייסדרת תחום המטו־אונקולוגיה ילדים בישראל, חלוצה ופורצת דרך, השתלמה בארצות-הברית במחלות דם וסרטן בילדים, לאחר לימודיה באוניברסיטה העברית בירושלים. בשובה ארצה בשנת 1964, ייסדה לראשונה בארץ את המערך בהמטולוגי-אונקולוגיה ילדים. פרופ' זייצוב הגשימה את חזונה - שילוב הטיפול המתקדם ביותר בילדים יחד עם מחקר בסיסי וקליני, פרסמה מאמרים רבים והופיעה בכנסים רפואיים ברחבי העולם. מאמריה, אשר ראו אור בעיתונות המקצועית מן השורה הראשונה, התוו במידה רבה את הדרך לשיפור דרכי הטיפול במחלות קשות, נדירות ומסובכות בילדים. בזכות ההכרה לה זכתה בעולם, צרפה פרופ' זייצוב את ישראל לפרוטוקולים בינלאומיים ובכך שיפרה את רמת הטיפול בארץ. כיום, כ־80 אחוזים מהילדים חולי הסרטן מחלימים ממחלתם, ולפרופ' זייצוב חלק משמעותי ביותר בהישג זה.

פרופ' זייצוב ראתה לנגד עיניה את הילדים המטופלים ולצד הפיתוח המחקרי התייחסה לצרכיו הנפשיים והרגשיים של הילד ומשפחתו. פרופ' זייצוב הקימה את האיגוד הישראלי להמטולוגיה ואונקולוגיה ילדים, בנתה את המקצוע בהתמחות-על פורמלית והקימה את "עמותת חיים" - הורים למען ילדים חולי סרטן. פרופ' זייצוב נפטרה בחודש מאי 2005.

לדברי פרופ' יצחק יניב, מנהל המערך ההמטולוגי-אונקולוגי במרכז שניידר: "סיפור חייה של פרופ' רנה זייצוב, מקפל בתוכו את ההמטולוגיה והאונקולוגיה בילדים ישראל - מאותה מרפאה קטנה בשני חדרים בקומת הקרקע בבניין המרפאות בבילינסון, ועד למרכז לתפארת העומד בשורה אחת עם המרכזים הטובים בעולם. המורשת שהשאירה אחריה פרופ' זייצוב תהיה כאן תמיד ואנו, ממשיכי דרכה, נשמור את זכרה בהליכתנו באותה דרך קשה אך מופלאה, אותה התוותה. נמשיך לטפל בילדים ונמשיך לקדם את המחקר בו החלה. כבוד גדול הוא לכולנו, למרכז שניידר, לשירותי בריאות כללית ולמדינת ישראל, שהמרכז המוביל בארץ להמטולוגיה ואונקולוגיה ילדים בשניידר נקרא מהיום על שם פרופ' רנה זייצוב".

 

עבור לתוכן העמוד