תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודתינוק בן 7 חודשים קיבל מתנת חיים הודות לתרומת איברים
התינוק לאחר ניתוח ההשתלה, יחד עם אסתר שמואלוב, אחות אחראית ביחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר
התינוק הקטן, עבר את ניתוח השתלת הכבד, ניתוח שהציל את חייו, שעות ספורות לאחר שהתקבלה ההודעה מהמרכז הלאומי להשתלות על תרומת איברים. בתוך פחות מיממה מסיום הניתוח, התינוק נמצא בהכרה מלאה, נושם בכוחות עצמו ומצבו מוגדר טוב ויציב. התינוק הוא אחד ממושתלי הכבד הצעירים ביותר בארץ.
התינוק הקטן, בן 7 חודשים, סבל ממחלה מולדת של איטמות דרכי המרה, אשר הובילה לאי ספיקת כבד והוא נזקק להשתלת כבד להצלת חייו. בשל הידרדרות במצבו לאחרונה, עמדה אמו של התינוק לתרום לבנה אונת כבד ועברה הכנות ובדיקות לקראת הניתוח המורכב, כאשר הגיע צלצול הטלפון המיוחל המבשר שנמצאה לבנה תרומת כבד.
את ההשתלה ביצעו צוות מערך ההשתלות במרכז שניידר לרפואת ילדים: פרופ' איתן מור, מנהל מערך ההשתלות במרכז שניידר, ד"ר מיכאל גורביץ, רופא בכיר במערך ההשתלות במרכז שניידר, הרופאים המרדימים ד"ר אלי שמחי וד"ר אבלין טרבקין, יחד עם אחיות חדר ניתוח: אורלי רפאל, ז'אנה טיפוגרף ואולגה יארסקו.
עם סיום הניתוח, הועבר התינוק לטיפול ביחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר, בראשות ד"ר אלחנן נחום. את המעקב אחר התינוק מבצע ד"ר ארי סילברמינץ, רופא בכיר במכון גסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד בשניידר. את תיאום ההשתלה ביצעה מתאמת המושתלים האחות רחל ברגרין.
הוריו של התינוק אמרו בהתרגשות כי הם מודים מאד למשפחה האצילה שהסכימה לתרומת האיברים ומשתתפים בצערם. כמו כן, ביקשו ההורים להודות לד"ר אורן לדר מהמרכז הרפואי שערי צדק בירושלים ולצוות מרכז שניידר לרפואת ילדים, על הטיפול המסור בבנם.
מרכז שניידר לרפואת ילדים הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל, ומבתי החולים הבודדים לילדים בעולם אשר ערוך לבצע מספר ניתוחי השתלות איברים במקביל. מאז הקמת מרכז שניידר, בוצעו בו כ- 500 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער, באחוזי הצלחה הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.