חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

שירותים רפואיים

המרכז לשתל קוכליארי במרכז שניידר לרפואת ילדים פועל בשתי זרועות - המכון לאודיולוגיה והיחידה לרפואת אף אוזן וגרון בילדים.

בשלב ראשון, הילד והוריו מגיעים לבדיקה והערכה במכון לאודיולוגיה, כדי לברר אם שתל  קוכליארי אכן יכול להועיל לילד. הבירור כולל  בין השאר: הערכה של התפקוד השמיעתי, יכולות השפה והדיבור, יעילות השימוש במכשירי שמיעה, הכרת המערך השיקומי החינוכי והמשפחתי של המועמד והערכת המצב הרפואי והאנטומי של האוזניים.

לאחר מכן, יוזמן המועמד להשתלה לסדרת בדיקות והערכה רפואיות הכוללות פגישה עם המנתחים ד"ר אייל רווה ו/או ד"ר דוד אולונובסקי. הם יבדקו את המועמד להשתלה ויקחו בחשבון הערכות אודיולוגיות והערכה סוציאלית שמטרתם להעריך את מידת ההתאמה ואת מוכנותו של המועמד לקבלת שתל שבלול. החלטה על הניתוח, מתקבלת בשיתוף המשפחה.

אלקטרודה באוזן הפנימית
השתל הקוכליארי הוא מכשיר אלקטרוני הממיר את המידע הקולי למידע חשמלי ומעביר אותו ישירות אל עצב השמיעה בעזרת אלקטרודה המוחדרת לאוזן הפנימית -הקוכלאה.
השתל מיועד לילדים או מבוגרים בעלי לקוי שמיעה חמור, דו־צדדי, אשר תפקודם השמיעתי בעזרת מכשירי שמיעה איננו יעיל מספיק. בעבר חלק גדול מאותם אנשים התקשו מאוד לפתח שפה דבורה.


השתל הביא למהפך בתחום שיקום השמיעה, אך יחד עם זאת מדובר בתהליך שאיננו נטול קשיים או חסרונות. השתל הוא הבסיס להגיע לתוצאות שיקום שמיעתי טובות, אך המפתח להצלחה הוא בעבודה שיקומית מאומצת וממושכת במסגרת מרכז משקם ובבית. במרבית המקרים התוצאות לנרתמים למאמץ הן נפלאות, כאשר חלק ניכר מהילדים שעוברים את הניתוח בגיל צעיר ועוברים שקום אינטנסיבי יכולים לפתח שפה ודיבור טובים ולהשתלב במערכת החינוך הרגילה. גיל ההשתלה הוא בעל חשיבות עליונה לרמת התוצאות, כאשר הגיל האופטימלי
הוא שנה. האינדיקציות הן שונות כשמדובר בליקוי שמיעה שהחמיר או התרחש לאחר רכישת השפה.


 

עבור לתוכן העמוד