חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

מחוברות בגופן: אמא ל-7 תרמה את כלייתה לילדה בת 8 שלא הכירה והצילה את חייה

מצבה של פערי, ילדה בריאה בדרך כלל, התדרדר לאי ספיקת כליות עקב מחלה מולדת שלא היו מודעים כלל לקיומה , והופיעה לראשונה בחייה במצב מסכן חיים. ההשתלה המורכבת נעשתה במרכז שניידר באמצעות עמותת מתנת חיים
פורסם: 28.02.22 | עודכן: 03.03.22

מימין לשמאל: ד"ר סיגל אייזנר, מנהלת שירות השתלות כליה במרכז שניידר, פערי ואמה רחל


חיה-פערל (פערי) סארוטה, בת ה-8 מבית"ר עילית, נראתה להוריה בריאה בכל שנותיה הראשונות, עד שבעקבות מחלה פשוטה לפני כשנה, התגלה כי היא כבר במצב של אי ספיקת כליות סופנית הדורשת טיפול בדיאליזה. בבדיקות שעברה פערי נמצאו ממצאים אשר מסבירים את התפקוד הכלייתי הירוד, שמקורו בהתפתחות לקויה של הכליות עוד ברחם, דבר שכאמור, לא היו מודעים כלל לקיומו. 

פערי נזקקה לתרומת כליה דחופה ולאחרונה, התבשרה המשפחה בבשורה המרגשת בחייהם- נמצאה התורמת המתאימה. בשבוע שעבר עברה פערי השתלה מצילת חיים במרכז שניידר. הדס שימל, בת 44, אמא ל-7 ילדים מאריאל,  היא התורמת האלטרואיסטית אשר החליטה על מעשה יוצא דופן- לתת את כלייתה  ולהציל את חיי פערי. הדס ניגשה לתהליך באמצעות עמותת 'מתנת חיים', ונמצאה מתאימה לפערי.

הדס ביקשה למסור כי "לפני כ-3 שנים תרם בעלי, יאיר, את כלייתו לבחור צעיר והציל את חייו. זו הייתה חוויה מאוד מחזקת עבורו, שקיבלתי ממנה השראה. חיכיתי לזמן המתאים שיגיע והנה הגיע גם היום שלי לתת חיים. כל הצלת חיים היא מרגשת, אבל יש משהו בהצלת ילד.ה שכל החיים לפניהם שמעצים את חוויית הנתינה".

רחל, אמה של פערי, אמרה כי "המחלה של פערי נפלה עלינו כ'רעם ביום בהיר'. מילדה רגילה לחלוטין, ראיתי אותה הופכת לילדה חולה מאוד. כהורים ל- 11 ילדים, קשה מאוד לתפקד במצב כזה, שבו נדרשים להגיע לטיפולי דיאליזה שלוש פעמים בשבוע, ולכן התרומה האצילית שקיבלנו אינה רק הצלה של אדם אחד- אלא של משפחה שלמה שנקלעה למשבר. אין לנו מילים כדי  להודות לתורמת המלאכית על המעשה שלה. אנו מבקשים גם להודות לכל הצוות בשניידר שמלווה אותנו בתהליך הזה יד ביד, תוך הפגנת מקצועיות ואנושיות בלתי רגילה".

שתי הפרוצדורות- הוצאת הכליה והשתלתה בוצעו חדר ליד חדר במרכז שניידר, על ידי צוות מערך ההשתלות בהובלת ד"ר סיגל אייזנר, מנהלת שירות השתלות כליה במרכז שניידר. עם סיום הניתוח, הועברה הדס להמשך טיפול בבית החולים בילינסון, ופערי לטיפול ביחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר, בראשות פרופ' אלחנן נחום, ומשם לאשפוז במחלקת ילדים ג', בניהולה של פרופ' עירית קראוזה.

מרכז שניידר הוא בין בתי החולים הבודדים לילדים בעולם אשר ערוך לבצע מספר רב של השתלות איברים. ניתוח השתלת כליה מתורם חי הינו ניתוח מורכב במיוחד, אשר דורש היערכות מיוחדת של צוותי בית החולים, בתוכם: כירורגים מומחים בהשתלות איברים בילדים, נפרולוגים, מרדימים, צוות יחידת האולטראסאונד, אחיות חדר ניתוח, רופאי טיפול נמרץ ועוד. במסגרת הניתוח, מוכנסים בו זמנית לחדרי הניתוח הן התורם המבוגר והן הילד הנזקק לתרומה. בתחילה, נלקחת הכליה מן התורם המבוגר, ולאחר מכן היא מועברת לחדר הניתוח של הילד. הילד הנזקק לתרומה עובר הליך של השתלה, ומקבל את הכליה שנתרמה עבורו.

מרכז שניידר הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל. מאז הקמתו בוצעו למעלה מ- 700 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער, באחוזי הצלחה הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.




כתבו עלינו


אימא ל-7 תרמה כליה לילדה אחרת: "שאלתי את עצמי אם אני משוגעת"
הדס שימל בת ה-44 תרמה מגופה לבת שמונה שהיא לא הכירה, והצילה את חייה. ההשתלה נעשתה במרכז שניידר באמצעות עמותת מתנת חיים. שני ההליכים, הוצאת הכליה וההשתלה, בוצעו חדר ליד חדר בבית החולים על ידי צוות מערך ההשתלות בהובלת ד"ר סיגל אייזנר, מנהלת שירות השתלות כליה במרכז שניידר.
28.2.22, "ynet"
עבור לתוכן העמוד