תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודמומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים בהמלצות לקראת פורים
הילדים וההורים משקיעים זמן ואנרגיה בהכנת משלוחי מנות, מתרגשים להכין משלוחים מלאים בכל טוב, פעמים רבות גם בממתקים או חטיפים שאינם זמינים לילדים בימים רגילים. אך האם מוקדשת מספיק תשומת לב לחשוב האם התוכן והחפצים במשלוח המנות אכן מתאימים לגיל של הילד המקבל? כמה פעמים ראיתם משלוחי מנות לילדים בגיל הגן עם שוקולד עם שקדים? או עם בוטנים? ועם צעצועים קטנים או שמכילים חלקים קטנטנים? כל אלו מהווים סכנה של ממש לילדים מתחת לגיל 5 ואף בגילאים גדולים יותר.
פרופ' דריו פרייס, מנהל המכון לריאות בשניידר וד"ר אושרת וייס סלע, מנהלת מערך קלינאות תקשורת בשניידר, מסבירים כי הביטוי הקליני של שאיפת גוף זר לדרכי אוויר יכול להיות מיידית, כמו באירוע של השתנקות, אך בחלק מהמקרים, הביטוי יכול להיות מאוחר יחסית, וזאת בהתאם לגודל החפץ, מיקומו בדרכי אויר, וגורמים נוספים. האבחנה יכולה להסתמן כשיעול שהופיע לאחר אירוע חשוד ולא חולף מאז, או אפילו כדלקות ריאה חוזרות באותו מיקום. בכל המקרים האלו, חשוב לפנות לייעוץ רפואי.
- השקיעו זמן ומאמץ בתכנון התוכן של משלוח מנות. אין להכניס משחקים קטנים או בעלי חלקים מתפרקים.
- אם ילדיכם קטנים מגיל 5, זכרו לבדוק את משלוחי המנות שקיבלו והרחיקו משם ממתקים כמו: מרשמלו, מסטיק, סוכריה על מקל, סוכריות טופי, פופקורן, ביסלי, שוקולד עם אגוזים, בוטנים אמריקאים, בוטנים מצופים ועוד.
- אין לאפשר משחק או חשיפה לחפצים שלכאורה נראים בלתי מזיקים אך עלולים לגרום נזק כמו חלקי משחקים, חתיכות פלסטיק, תכשיטים, תליונים, חרוזים קטנים ומדבקות. יש לדאוג להרחיק חפצים אלו מהישג ידם של תינוקות וילדים בבית ומחוצה לו.
- ילדים עד גיל 5 לא אוכלים פיצוחים בכל צורה (לא שלמים, לא חתוכים, לא מרוסקים, לא גרעינים, גם לא מקולפים). יש להימנע ממאכל פיצוחים בבתים בנוכחות ילדים מתחת לגיל 5, ולדאוג להרחקת אגוזים ופיצוחים מהישג ידם של תינוקות וילדים בבית ומחוצה לו.
- אין לאפשר לילדים קטנים מזונות חלקלקים, עגולים, גליליים או דביקים כמו סוכריות מציצה, טופי, מרשמלו, סוכריה על מקל, ממתקים דביקים או מסטיק, כל אלה עלולים לגרום לחנק.
ד"ר רון ברנט, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) במרכז שניידר, מסביר ממה חשוב מאוד להיזהר בפורים:
קפצונים:
משחק בקפצונים הוא משחק מסוכן מאוד, אשר עלול לגרום לכוויות ולהעמיד בסיכון הן את הילדים המשחקים בו והן את הילדים הנמצאים סביבם. יש להרחיק ילדים ולהימנע ככל האפשר ממשחק בקפצונים מכל סוג. במידה ובכל זאת נוצרה פגיעה מקפצונים, יש לשטוף את המקום במי ברז, לחבוש את האזור הפגוע ולהגיע מהר ככל האפשר למחלקה לרפואה דחופה בבית החולים לקבלת טיפול רפואי.
תחפושות ואיפור:
חשוב מאוד להקפיד על רכישת תחפושות שעברו בדיקה של מכון התקנים וכן לוודא כי התחפושות חסינות מפני אש ואינן מרכיבות נוצות, נייר, קרטון וצמר גפן. חשוב לוודא כי הילדים שומרים על מרחק מאש, במיוחד כאשר חובשים כובעים ופאות. בנוסף, מומלץ להשתמש רק במוצרי איפור המאושרים על ידי משרד הבריאות. במידה וקיים חשד לתגובה עורית כתוצאה משימוש במוצרי האיפור, הטיפול המומלץ הוא לשטוף את האזור במים ולפנות לעזרה רפואית.
בקבוקי ספריי וקצף: בקבוקי תרסיס וקצף מכילים חומרים כימיים, אשר עלולים להיכנס לעיניים ולגרום לפגיעה. לכן ההמלצה היא להימנע משימוש בבקבוקים אלה. אם בכל זאת משתמשים בבקבוקים אלה, חשוב להקפיד שלא להתיז אותם לכיוון העיניים. במקרה של צריבה בעין כתוצאה ממגע עם החומרים הללו, יש לשטוף את העיניים במי ברז ולפנות לקבלת טיפול רפואי.
דפנה זיו-בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר, מסבירה כי חג פורים הוא חג בו ילדים נחשפים לכמויות רבות של ממתקים, לכן הם עלולים לאכול בעיקר ממתקים ולוותר על אכילת מזון איכותי, החשוב וחיוני לגדילה תקינה. מומלץ להסביר לילדים את חשיבות השמירה על מסגרת של תזונה נכונה, גם כאשר מקבלים משלוחי מנות ולשים את הגבול במקום המתאים. מומלץ להגביל את צריכת המזון המתוק או החטיף לממתק או חטיף אחד ביום, מומלץ לקרוא תויות מזון ולהוציא מהתפריט מזונות שמתחפשים למזונות בריאים כמו חטיפי בריאות או דגני בוקר שמכילים כמות גבוהה של סוכר ושומן. ניתן להיעזר גם בסימון של מדבקות אדום וירוק, שמסייעות היום בבחירה נבונה של המזונות.
כתבות נוספות
- המלצות מומחי מרכז שניידר ליום כיפור, 09.10.2024
- המלצות מומחי מרכז שניידר לקראת עונות הסתיו והחורף, 22.09.2024
- מומחי מרכז שניידר מייעצים כיצד לבחור ילקוטים ונעליים לקראת פתיחת שנת הלימודים, 17.07.2024
- המלצות מומחי מרכז שניידר לקיץ בריא ובטוח, 16.06.2024
- המלצות מומחי מרכז שניידר לקראת ל"ג בעומר, 19.05.2024
- המלצות מומחי מרכז שניידר לקראת יום העצמאות, 09.05.2024
- מומחי מרכז שניידר יוצאים בהמלצות לקראת חג הפסח, 09.04.2024
- המלצות לקראת ט"ו בשבט, 15.01.2024
- טביעת ילדים - כיצד נמנע, 06.08.2023
- המלצות מרכז שניידר לקראת חג שבועות, 22.05.2023