תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודניתוח תיקון עקמת Spinal Fusion - מידע להורים
צוות המחלקה הכירורגית במרכז שניידר
הורים יקרים, על ילדכם לעבור ניתוח קיבוע חוליות בעמוד השדרה לצורך תיקון עקמת (Scoliosis), ואנחנו כאן כדי ללוות ולעזור כל הדרך להחלמה.
מהי עקמת?
עקמת היא מצב שכיח באוכלוסייה הכללית והיא מתייחסת לליקוי יציבה בעמוד השדרה, המתבטא בסטייה של חלק מחוליות עמוד השדרה. במקרה של עקמת ייתכן שהכתפיים או המותניים ייראו לא שווים בשל סיבוב של חלק מעצמות עמוד השדרה לאחד הצדדים.
מהו ניתוח Spinal Fusion?
ההכנה לניתוח
במרפאת טרום ניתוח
בדיקת הדמיה – תתבקשו על ידי הרופא לבצע בדיקות כגון CT גב. הסכמה לניתוח – יש לחתום על טופסי הסכמה לניתוח ולהרדמה. בדיקות דם – הצוות ייקח לילדים בדיקות דם לפני הנחיות הרופא.
בשעות שלפני הניתוח
לילדים המתאשפזים ערב הניתוח - יש להתקלח במחלקה, ולאחר מכן ללבוש פיג'מה של בית החולים. צום – לפני הניתוח יש להיות בצום של שש שעות מאוכל, ניתן לשתות מים עד שעה לפני הניתוח.
לאחר הניתוח
אפידורל: צנתר דק המוחדר לגב שדרכו נותנים באופן קבוע תרופה לשיכוך כאבים. אם ילדכם עדיין חש כאב פנו לאחות ובקשו תוספת של משככי כאב. קתטר שתן: לצורך ניקוז השתן. נקז רימון: מנקז הפרשות מאזור הניתוח כדי למנוע דלקת או כאב. PCA - ילדכם יהיה מחובר למכשיר שיזליף לו משכך כאבים בעת לחיצה (לא לחשוש, אם מרגישים כאב יש ללחוץ על הכפתור). אם ילדכם עדיין חש כאב יש לפנות לצוות ולבקש תוספת של נוגדי כאבים.
האשפוז לאחר הניתוח
משך האשפוז – התאוששות וההחלמה מהניתוח צפויה לקחת זמן, לרוב משך האשפוז הוא כ-5 ימים. הוצאת הצינורות – הילד או הילדה שלכם יהיו מחוברים למוניטור לצורך השגחה וניטור קפדני עד להפסקת האפידורל (בין 3-2 ימים לאחר הניתוח). בסיום הטיפול האפידורלי נעבור למתן משככי כאב דרך הפה ונוציא את קתטר השתן. אורתופד יוציא את נקז הרימון ליד מיטת הילד כאשר כמות ההפרשה תקטן לרמה מספקת. רחצה – יום לאחר הניתוח בעזרת אחות. מזון ושתייה – עד שילדכם יחזרו לשתות ולאכול באופן מלא הם יהיו מחוברים לעירוי נוזלים. ניתן לחזור לאכילה ולשתייה בהדרגה, תחילה בשתיית מים ועד לתזונה מלאה. תרופות – ילדכם יקבל אנטיביוטיקה דרך הווריד כדי למנוע זיהום באזור הניתוח עד להוצאת נקז רימון. בדיקת דם – יום לאחר הניתוח נלקח ספירת דם לצורך מעקב אחרי ערכי המוגלובין. פיזיותרפיה – יום לאחר הניתוח יגיעו מטפל/ת בפיזיותרפיה כדי ללמד את הילדים ואתכם תנועתיות נכונה לאחר הניתוח: שינוי תנוחה, ירידה נכונה מהמיטה, ישיבה, עמידה והליכה נכונים. צילום גב – לפני השחרור יש לעבור צילום גב לצורך מעקב אחרי הניתוח.
לאחר השחרור מהמחלקה
החלמה – יש להימנע מפעולות שכרוכות בכיפוף או סיבוב של הגב ב-3 החודשים הראשונים לאחר הניתוח, וחל איסור על המטופל לעסוק בספורט שכרוך במגע למשך חצי שנה עד שנה. חזרה לבית הספר או לעבודה - תתאפשר כעבור שבועיים, אך יש צורך בהגבלת פעילות עד איחוי מלא של החוליות. תוכנית אימונים מותאמת - חשוב לבצע את תכנית האימונים שקיבלתם כדי להתחזק, לשפר ואף לקצר את תקופת ההחלמה ולהתחזק. טיפול בכאב – ניתן ליטול אקמול/נורופן/אופטלגין (בהתאם להנחיית הצוות הרפואי ולרגישויות והמינונים המקובלים למשקל הילד). חבישה – יש להקפיד על החלפת חבישה והגיינית האזור בהתאם להנחיות הרופא בשחרור. ביקורת – כשבועיים לאחר הניתוח במרפאה האורתופדית לצורך ביקורת הפצע והוצאת תפרים במידת הצורך. פעילות גופנית – החזרה לפעילות בהתאם להנחיית הרופא המנתח. מעקב רפואי – יש להגיע לביקורת במרפאה האורתופדית כשבועיים לאחר הניתוח לצורך הוצאת התפרים או הסיכות. המשך מעקב במרפאה האורתופדית - למשך שנה עד שנתיים כדי לוודא את איחוי החוליות.
צוות המערך הכירורגי כאן עבורכם לכל שאלה ועזרה
טלפון המרפאה האורתופדית: 03-9253795 טלפון המחלקה הכירורגית: 03-9253735 | 03-9253004
כתבות נוספות
- בקע מפשעתי בילדים בשיטה לפרוסקופית, 08.09.2024
- גניקומסטיה במתבגרים, 17.07.2024
- ניתוח בקע טבורי, 20.09.2023
- הכנה לניתוח בשניידר, 02.07.2023
- הזעת יתר והטיפול בה, 07.06.2023
- אפנדציט – איך תדעו שילדכם צריך לעבור ניתוח?, 24.07.2022
- ניתוח לתיקון הצרות של שוער הקיבה - Pyloric Stenosis, 04.10.2021
- ניתוח לתיקון התפשלות מעי - Tssusception, 04.10.2021
- ניתוח שרוול להשמנת יתר - Sleeve Gastrectomy, 04.10.2021
- ניתוח לטיפול ב"חזה אויר" (פנאומותורקס), 04.10.2021