תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודמענק יוקרתי למכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת
המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים יחד עם המרכז הבינלאומי לסוכרת (IDC) במיניאפוליס ארצות הברית, זכו במענק תחרותי ויוקרתי בגובה של כ-7 מיליון דולר שהוענק להם לצרכי מחקר של הדור הבא של מערכת לבלב מלאכותי המיועדת לטיפול באוכלוסיית מתבגרים וצעירים החולים בסוכרת מסוג 1. מענק זה הינו מענק מתמשך, המצטרף למענק המחקר על סך כ-2 מיליון דולר, אשר התקבל אשתקד. המימון הנוכחי התקבל מהמכון הלאומי האמריקאי למחלות סוכרת, עיכול וכבד (NIDDK) – אשר הינו חלק מהמכון הלאומי האמריקאי לבריאות (NIH).
זהו אחד מתוך ארבע פרויקטים שונים, אשר ממומנים על-די המכון הלאומי האמריקאי למחלות סוכרת, עיכול וכבד (NIDDK), אשר נועדו להצעיד את אותן מערכות לבלב מלאכותי אל עבר אישור תקני לשימוש מסחרי. מערכת אוטומטית מלאה ומוצלחת מסוג זה, תהווה התקדמות משפרת חיים בעבורם של רבים מחולי סוכרת סוג 1. המערכת הינה חיישן משולב משאבת אינסולין אשר מנטרת את רמת הגלוקוז בדם באופן רציף והמאותתת למשאבה את כמות האינסולין הנדרשת להזרקה על-מנת לשמר רמת גלוקוז בטוחה בדם – כך שלא יווצר עודף או חוסר.
פרופ' משה פיליפ, מנהל המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת שבמרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל, בשיתוף עם פרופ' ריצ'רד ברגנסטל , מנכ"ל המרכז הבינלאומי לסוכרת (IDC), יערכו השוואה בין מערכת הלבלב המלאכותי של חברת מדטרוניק (Medtronic) - מסדרת MiniMed 670G system אשר אושרה כבר לשימוש על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), לבין מערכת מתקדמת יותר המשלבת את טכנולוגית GlucoSitterTM- אלגוריתם חדשני אשר פותח על-ידי צוות המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר וחברת דרימד סוכרת בע"מ הישראלית. אלגוריתים זה, המשלב טכנולוגיית פאזי לוג'יק מיועד לשפר את איזון רמות הסוכר במיוחד סביב הארוחות.
מאה צעירים (בגילאי 14 עד 30) יתנסו בכל אחת מהמערכות במשך רבעון. החוקרים שותפים, פרופ' פיליפ ופרופ' ברגנסטל, נרגשים לקראת הניסוי אשר יערך בשבע קליניקות ברחבי ארצות-הברית ושאר העולם; לרבות הקליניקות במיניאפוליס, ניו הייבן, בוסטון, גיינסוויל, גרמניה, סלובניה וישראל. ד"ר הוד (Hood) מסטנפורד יבצע את הערכת איכות החיים והשתלבותם של המטופלים בשימוש הטכנולוגיות החדשות; וד"ר בק (Beck) יחד עם ג'ודי סיביאן (Sibayan), ממרכז ג'ייב למחקר אשר בטמפה, יהיו האחראים על התיאום של הניסוי.
"כולנו תקווה שמערכת הלבלב המלאכותי המתקדמת, תביא בנוסף לשיפור ברמות הבטיחות של הגלוקוז בדם, גם לשיפור אמיתי באיכות חייהם של צעירים ומתבגרים - כך שהם יוכלו להתמקד בחייהם ופחות במחלה ולמצות את המירב מהחיים" אמר פרופ' פיליפ.
ד"ר רויטל נימרי, רופאה בכירה במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר, וחברה בצוות הפיתוח של אלגוריתם ה GlucoSitter: "לאחר עשור של פיתוח אלגוריתם וניסויים קליניים מוצלחים, אנו נרגשים לאור ההזדמנות לבחון את טכנולוגית ה- MDLogic הייחודית שלנו בשילוב עם אלגוריתם ה-PID של Medtronic; במסגרת מחקר קליני בינלאומי זה".
"מטרת המחקרים הללו לאסוף את המידע הנדרש להבאת טכנולוגיות לבלב מלאכותיות אל אלה הזקוקים לה", אמר ד"ר גיירמו אריאזה-רובין, מנהל התוכנית לטכנולוגיות סוכרת אשר במכון הלאומי האמריקאי למחלות סוכרת, עיכול וכבד (NIDDK). "תוצאות המחקרים הללו יכולות לשנות ולהציל חיים".
הניסוי הקליני יחל במרוצת שנת 2017 (מספר גראנט DK108611).